Oprah Winfrey pønser på at købe NBA-hold

Los Angeles Clippers' ejer, Donald Sterling, skal tvinges til at sælge sit hold efter racisme-skandale.

Den omstridte ejer af basketball-klubben Los Angeles Clippers, Donald Sterling, fik tirsdag livstidskarantæne og en bøde på 13,5 millioner kroner i forbindelse med en racismesag.

NBA har igangsat processen for at tvinge Sterling til også at sælge klubben. Det kan kun ske, hvis trefjerdedele af de 30 klubejere i NBA er enige om, at Sterling skal helt ud af det fine selskab.

Et hav af store personligheder fra sportens verden og underholdningsindustrien har allerede meldt sig på banen som nye ejere. En af de seneste er den amerikanske talkshow-legende Oprah Winfrey.

Ifølge Winfreys talskvinde, Nicole Nichols, taler den mørkhudede talkshow-dronning med en række forretningspartnere om et fælles bud på klubben - blandt dem rigmanden David Geffen, som siger:

- Oprah mener, at det ville være fantastisk for en vigtig og fremtrædende sort amerikaner at eje endnu et stort sportsbrand.

NBA har handlet hurtigt, efter at hjemmesiden tmz.com i weekenden offentliggjorde en 10 minutter lang lydoptagelse af Sterling, der kritiserede en ven for at omgås med "sorte mennesker".

Chefen for NBA, Adam Silver, oplyste, at ligaen er helt sikker på, at stemmen på den kontroversielle lydoptagelse tilhører 80-årige Sterling, der er den længst siddende klubejer i NBA.

- Manden, som man kan høre på optagelsen samt en anden optagelse, der kom frem søndag, tilhører Sterling.

- Synspunkterne, som Sterling giver udtryk for, er dybt stødende og skadelige, sagde Adam Silver på et pressemøde i New York.

Sterlings kommentarer har skabt stor harme blandt basketball-fans, spillere og trænere i NBA. Også den amerikanske præsident, Barack Obama, har blandet sig i sagen og kaldt ytringerne for "meget stødende, racistiske udtalelser".

NBA-superstjernen LeBron James fra Miami Heat vil have Sterling ud af NBA hurtigst muligt.

- Jobbet er endnu ikke færdiggjort. Vi har brug for, at ejerne tager ansvar. Uanset hvor længe det tager, uanset hvor meget det koster, så skal vi have ham ud herfra, siger LeBron James.

Selv Clippers' træner, Glenn "Doc" Rivers, holder sig ikke tilbage.

- Jo hurtigere dette sker, desto bedre er det for alle. Men det kommer til at tage tid, det ved jeg, men vi må være tålmodige.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst