Oprettelse af en vågetjeneste tættere på

Arkivfoto

Arkivfoto

Røde Kors i Løgstør er kommet et skridt nærmere oprettelse af en vågetjeneste.

Igennem et stykke tid har Røde Kors i Løgstør arbejdet med tanken om at få oprettet en vågetjeneste. Ideen bag vågetjenesten er, at så vidt muligt skal "ingen dø alene". Vågetjenestens frivillige bliver som regel kaldt "vågekoner", men kan være både mænd og kvinder. Deres opgave er at skabe ro og tryghed i de sidste timer af en døendes liv. På den måde kan de også gøre den svære tid lidt lettere for de pårørende eller plejepersonalet. De frivillige deltager på ingen måde i plejen af den døende, men kan tilkalde professionel hjælp.

En lille gruppe interesserede fra Løgstør har været på en kursusdag i Hjallerup afholdt af Røde Kors Netværk Nord. Kursets emne var "Medmenneskelighed i praksis", og det var en appetitvækker på et større kursus af samme navn, som tilbydes frivillige i vågetjenesten. Kurset er med til at klæde den frivillige på til arbejdet med at støtte de sårbare i samfundet, og det er vigtigt, at man som frivillig ved, hvad det er for en opgave, man påtager sig, og hvor man selv kan få hjælp og støtte.

Fra Løgstør afdelingen arbejder Anne Marie Sørensen og Inger-Marie Ottesen videre med at "blive klædt på" til at stå for en vågetjeneste, og de har bl.a. kontakt til Røde Kors Vågetjenesten i Aars-Aalestrup. De hører meget gerne fra flere, som kunne tænke sig at være med i dette vigtige arbejde.

Vil du vide mere, kan du henvende dig til Inger-Marie Ottesen på 20633228 eller til leder af besøgstjenesten Kirsten Pedersen på 23968684.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.