Udland

Oprørere dræber syv børn på skole i Aleppo

Regeringshær fortsætter angreb på oprørere i den østlige del af Aleppo, hvor 100 civile er dræbt på få dage.

A view shows the damage inside a school after shelling by Syrian rebels on government-held western Aleppo Foto: Reuters/Sana

A view shows the damage inside a school after shelling by Syrian rebels on government-held western Aleppo Foto: Reuters/Sana

Syriske oprørere har med et granatbombardement på en skole dræbt mindst syv børn i den regeringskontrollerede vestlige del af den syriske storby Aleppo.

Det oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr).

Syriens statslige tv rapporterer, at mindst ti mennesker er blevet dræbt ved et bombardement af den regeringskontrollerede del af byen - blandt andet børn på en skole i al-Farqan distriktet.

Samtidig fortsætter regeringshæren angreb på oprørerne i den østlige del af byen, hvor over 100 civile er dræbt i de seneste døgn.

Regeringsstyrkerne og deres allierede fortsatte sine luftangreb, artilleribeskydning og nedkastning af tøndebomber natten til søndag i en fortsættelse af en ny offensiv, som er blevet fordømt af FN og USA.

En journalist fra det franske nyhedsbureau AFP i det østlige Aleppo siger, at gaderne ligger øde hen, og at kun ambulancer og nødhjælpsarbejdere bevæger sig ud.

Præsident Bashar al-Assads militær indledte nye angreb mod det østlige Aleppo tirsdag. Området har spillet en central rolle i den fem år lange borgerkrig.

Ifølge Sohr er 103 civile blevet dræbt - deriblandt 17 børn, siden regimets nye angreb begyndte.

FN's særlige udsending til Syrien, Staffan de Mistura, ankom til Damaskus søndag for at forhandle med den syriske udenrigsminister, Walid al-Muallem.

Der er stigende bekymring i det internationale samfund over de nye angreb, som har ført til lukning af hospitaler og skoler, og som har ødelagt nødhjælpsfaciliteter.

Men trods international fordømmelse har det syriske regime og dets allierede gjort det klart, at de vil fordrive oprørsgrupperne fra det østlige Aleppo, som siden sommeren 2012 har været kontrolleret af Assads modstandere.

Der er stadig over 250.000 mennesker i det østlige Aleppo, som har været belejret af regeringsstyrkerne siden midten af juli.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.