Udland

Oprørere indtager hospital i Syriens provins Idlib

Soldater er på flugt fra omringet hospital, som, præsident Bashar al-Assad havde lovet, ville blive befriet.

Islamistiske oprørere fra blandt andet Nusra Fronten, der har bånd til al-Qaeda, erobrede fredag et hospital i den nordvestlige Idlib provins fra Syriens regeringshær, hvilket fik mange af de 150 indlagte soldater til at flygte.

Nusra Fronten siger, at regeringsstyrker flygtede fra hospitalet, der ligger uden for byen Jisr al-Shughour i Idlib.

- Mujahedin-oprørere forfølger de flygtende soldater, siger Rami Abdel Rahman, som leder overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

- Nusra Fronten, som er allieret med al-Qaeda, har sammen med andre grupper fuldstændigt overtaget kontrollen med Jisr al-Shughour hospitalet," siger Rami Abdel Rahman, som leder overvågningsgruppen.

Tidligere på måneden lovede den syriske præsident, Bashar al-Assad, at befri de omringede regeringssoldater i området. Præsidenten sagde, at hans hær "snart vil ankomme og befri de helte, som er omringet på Jisr al-Shughour hospitalet."

Det statslige syriske tv siger i en erklæring fredag, at "belejringen af hospitalet er brudt, Soldaterne er væk fra området."

Hospitalet ligger i den sydvestlige del af Idlib provinsen, som oprørere vandt kontrol over den 25. april.

Mindst 150 regeringssoldater og snesevis af civile - blandt andet regerings-bureaukrater- har siden været omringet i hospitalet.

Oprørernes indtog på hospitalet kommer, samtidig med at oprørsgrupper har vundet terræn i det sydlige og østlige Syrien.

Islamisk Stat (IS) kontrollerer over 50 procent af Syriens territorium, efter at gruppen har indtaget Palmyra, siger Syriens Observatorium.

Den militante gruppe har længe kontrolleret store områder i det nordlige og østlige Syrien. Med indtagelsen af Palmyra har Islamisk Stat for første gang erobret et stort befolkningscenter fra de syriske regeringsstyrker.

Politiske iagttagere siger, at det syriske regime omkring Assad er trængt militært i periferien, og at det i stigende grad er økonomisk presset.

Opstanden mod præsidenten begyndte som demonstrationer med krav om reformer i marts 2011, men den er siden eskaleret til en omfattende borgerkrig med mange forskellige grupper.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.