Udland

Oprørere siger de har brudt belejring af Aleppo

Det er en eksistenskamp, der er i gang i Aleppo, siger leder for Syrisk Observatorium for Menneskerettigheder.

Rebel fighters prepare their weapons in an artillery academy of Aleppo Foto: Reuters/Ammar Abdullah

Rebel fighters prepare their weapons in an artillery academy of Aleppo Foto: Reuters/Ammar Abdullah

Den syriske opposition samlet i Den Nationale Koalition meddeler, at oprørere har brudt regeringshærens belejring af Aleppo lørdag.

- Oprørere bryder Aleppos belejring, lyder et tweet fra Den Nationale Koalition efter seks dages hårde kampe om de østlige distrikter i millionbyen.

Også den islamistiske oprørsgruppe Ahrar al-Sham skriver på Twitter, at den har sikret sig kontrollen over Ramussa i den sydvestlige udkant af Aleppo og hermed "åbnet vejen til Aleppo".

Al-Manar, Hizbollahs tv-station i Libanon, benægter dog, at Ramussa er faldet. Hizbollah har folk til at kæmpe sammen med regeringssoldater i området.

En korrespondent for AFP fortæller, at folk i den østlige del af Aleppo under jubel er gået på gaden, og der bliver affyret skud op i luften som tegn på sejr.

Det sædvanligvis velorienterede Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der baserer sine oplysninger på et netværk af informanter i kampområderne, oplyser, at over 500 oprørere og soldater og 130 civile er dræbt under den seneste uges kampe om Aleppo.

Organisationen kan ikke give et helt præcist tal for de dræbte, men fortæller, at flertallet af de døde er oprørere og radiale islamister.

- Det skyldes regimets overlegenhed i luften og intense russiske luftangreb, siger organisationens leder, Rami Abdel Rahman.

Hvis det fra uafhængig side kan bekræftes, at oppositionsstyrker har brudt belejringen af byen, så er det en overraskende vending. Det har i adskillige dage set ud som om, at byen ville falde til præsident Bashar al-Assads styrker.

Regimets offensiv ved Aleppo har fået oprørere og jihadister til at gå sammen i et forsøg på at afskære regimets adgang til Aleppo, skriver AFP.

Den tidligere Al-Nusra Front tog for kort tid siden navneforandring til Jabhat al-Sham efter at have brudt med al-Qaeda. Organisationen oplyste lørdag, at dets styrker inde fra byen var brudt ud og havde fået kontakt til medkæmpere i udkanten af byen.

- Vi arbejder på at sikre os kontrol over de tilbageværende stillinger for at kunne bryde belejringen, hedder det.

Abdel Rahman siger, at kampene har bragt regeringsstyrkerne i en meget vanskelig stilling.

- Det er en eksistenskamp. Ligegyldigt for hvem der vinder Aleppo, mener han.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.