Oprørske landmænds chef til Nordjylland

Direktør Vagn Lundsteen, Bæredygtigt Landbrug, fortæller om foreningens sag mod staten

140602-foto: Jens Frandsen  ¬  Viborg. Mose ved Søndersø. Også med noget, der måske kan ligne en grågås.  ¬  af praktikant

140602-foto: Jens Frandsen ¬ Viborg. Mose ved Søndersø. Også med noget, der måske kan ligne en grågås. ¬ af praktikant

Torsdag aften kan landmænd og andre på et møde på Sulsted Kro høre direktør Vagn Lundsteen, fra protestforeningen Bæredygtigt Landbrug forklare baggrunden for den sag, som foreningen har rejst mod den danske stat som reaktion på vandplaner og randzonelovgivning. En stævning på 1600 sider er indgivet til retten i Hjørring.

Foreningen har søgt at skabe opmærksomhed om sagen blandt andet ved at udlevere stævningen til samtlige borgmestre i landet - i denne uge til borgmester Arne Boelt (S) i Hjørring.

Han beretter også om et møde i Naturerhvervsstyrelsen, hvor han og to kolleger fra det private rådgivningsfirma AgroPro Sjælland anklagede styrelsen for ulovligt at melde planteavlere til politiet for overskridelse af normerne for kvælstof-forbrug og efterfølgende trække de pågældende i landbrugsstøtte i henhold til reglerne om krydsoverensstemmelse.De henviser til en tilsvarende sag fra Ungarn, hvor myndighederne af EU-domstolen blev tvunget til en anden håndtering.

På mødet i Sulsted giver fremtidsforsker Jesper Bo Jensen fra det lille århusianske firma Fremtidsforsk sit bud på det potentiale, han ser i dansk landbrug. Han gør gældende, at det er muligt i 2020 at øge produktionen af planter og dyr med 30 procent nå en vækst i samfundsøkonomien på mindst 45 mia. kroner årligt og skabe 30.000 nye job i landbrug og fødevareindustri - uden at skade miljøet. kj.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden