Lokalpolitik

Oprørt over fyringer

Toppolitiker kritiserer egen kommune for afskedigelser

Mange års erfaring i at aktivere børn på en god måde hjalp ikke tre yderst erfarne dagplejemødre fra fyring i Gedsted. Søren P. Johansen frygter at kommunen går efter de ældre, også ved fremtidige afskedigelser. Det afviser Børne- Skoleudvalgets formand Jan Dyregaard (V) dog.

Mange års erfaring i at aktivere børn på en god måde hjalp ikke tre yderst erfarne dagplejemødre fra fyring i Gedsted. Søren P. Johansen frygter at kommunen går efter de ældre, også ved fremtidige afskedigelser. Det afviser Børne- Skoleudvalgets formand Jan Dyregaard (V) dog.

VESTHIMMERLAND:Afskedigelsen af Gedsteds tre mest erfarne dagplejemødre får nu en af byrådets mest fremtrædende politikere til at gå i rette med sin kommune. - Et er, at der skulle afskediges nogen i området på grund af faldende børnetal. At det lige bliver de tre mest erfarne dagplejemødre forstår jeg ikke, siger Søren P. Johansen (S), der selv har boet i Gedsted i 30 år. De tre af ni dagplejemødre, der er afskediget, havde en erfaring på henholdsvis 23, 17 og 15 år i deres fag. Ifølge Søren P. Johansen alle respekterede for deres arbejde med børnene i lokalsamfundet. Søren P. Johansen er mest kendt som formand for beskæftigelsesudvalget i kommunen. Han er faktisk også næstformand i Børne- Skoleudvalget, der i princippet er ansvarlig for afskedigelsen. Den er dog foregået rent administrativt. Pligtopfyldelse ligegyldig - Det er meget usædvanligt, at man ikke tager hensyn til anciennitet i tjenesten, når man afskediger. Og når man taler så meget om "værdibaseret ledelse" i kommunen, så synes jeg at man skulle anvende det i det her tilfælde, siger en opbragt Søren P. Johansen. Han understreger at han endnu ikke kender den præcise begrundelse for, at det lige blev de tre mest erfarne medarbejdere, der fik fyresedlen. Men han har bestilt en redegørelse hos forvaltningschef Freddie Nederby. - Det er noget af et signal at sende til omverdenen og vores andre ansatte: "Du skal ikke tro, at du er noget her i kommunen, bare fordi du har passet dit arbejde til punkt og prikke i årtier". - Og det har de gjort, de tre, til stor tilfredshed for forældre og den gamle Aalestrup Kommune, der ansatte dem, fortsætter Søren P. Johansen. Frygter næste fyringer Han er også bekymret på de tre afskedigedes vegne. Med den stigende arbejdsløshed i området er det blevet meget svære for lidt ældre at få nyt job, uanset deres kvaliteter. Han frygter også, at denne udvælgelse af ældre, erfarne medarbejdere måske danner præcedens til næste gang, kommunen skal afskedige medarbejdere. - I krisetider er ældre, gode medarbejdere ellers noget man skal holde fast i. De har en bred erfaring med det, de laver og er stabile. Og efter hvad jeg foreløbig har fået at vide, er der ingen af dem, der har taget af kassen eller lignende, lyder det. Formanden for Børne- Skoleudvalget, Jan Dyregaard (V), afviser at afskedigelserne skulle have baggrund i dagplejemødrenes alder: - Det er foregået ud fra en række kriterier, vi plejer at bruge. Det her handler kun om, at vi er nød til at afskedige nogen, fordi børnetallet i Gedsted falder, siger han. Afskeden er godkendt af det såkaldte MED-udvalg, der består af repræsentant for kommunens medarbejdere. Søren P. Johansen opfordrer dem til at se på afskeden endnu en gang med friske øjne.