Opskrifter - con amore

AALBORG:- Der findes sikkert ikke mange hjem, der ikke har en gammel kogebog for eksempel Frøken Jensens, hvor grundopskrifterne til husmandskosten kan studeres, mener Henrik Nielsen, der dog gerne giver sin fremgangsmåde videre. Til de gule ærter tager man et stykke sprængt flæsk, som sættes over i en gryde med vand, der koges op og skummes. Herefter kommes grøntsagerne - gulerødder, porrer, selleri, persillerod og løg i. De tages op efterhånden som de bliver kogt og skæres efterfølgende i tern. Medisterpølsen koger med til allersidst sammen med stilke af timian, og til allersidst røres Møllerens gule ærter i. Når det drejer sig om amagerkoteletter brunes koteletterne først af på panden, hvorefter det er de skiveskårne kartofler og løgs tur. Herefter deles et savoykål i cirka otte dele. Det hele lægges lagvis i en lille smedjernss- eller lergryde med låg startende med løg/kartofler, koteletter og kål. Der drysses med hvide peberkorn og en fond eller bouillon hældes halvt op i gryden, som herefter stilles i ovnen og simrer i en times tid. Når låget tages af, så dufter det simpelthen - uhm, og der serveres et godt, groft brød til.