Opskrifter fra paradis

Pasta og kantareller i fløde med timian (fire personer) 300-400 g tørret pasta af høj kvalitet 2 dl piskefløde ca 200 g kantareller 1 finthakket skalotteløg 5 kviste purløg eller timian 2 spsk olivenolie stykker af grana eller parmesan til at rive over salt og peber Kog pastaen i en gryde med saltet vand. Kom fløden i en anden gryde og kog den ind, så den bliver dobbelt så tyk - for at det ikke skal ende i sjask, når svampene afgiver deres væde. Rens kantarellerne ved at børste og beskære dem forsigtigt. Kom olien i en gryde og varm den op. Kom svampene ved og rist dem kort ved høj varme. Sænk varmen og kom løg og purløg eller timian ved. Smag til med salt og peber, når løgene er klare. Kom den tykke fløde i og vend sovsen i den nykogte, afdryppede pasta. Server straks med parmasan til at rive over. Nye rødbeder med purløgscremefraiche.(fire personer) 1 bundt nye rødbeder 1 skalotteløg 1 dl frisk timian salt og peber 1 spsk olivenolie 1 spsk balsamicoeddike 1-2 dl cremefraiche halvt bundt purløg Kog rødbederne i 20 minutter i saltet vand. Skyl med koldt vand og gnid skallen af. Skær i skiver på en halv centimeter og hak løget. Varm olien i en pande og steg rødbeder og løg med timian, salt og peber. Når det har stegt i tre-fire minutter koges af med eddike. De lune rødbeder portionanrettes med kold cremefraiche rørt med friskhakket purløg smagt til med salt og peber. Hindbærlagkage - den uovertrufne Bunde: 3 store æggehvider 2 dl sukker 2 dl mandler, der blendes eller køres gennem en gammeldags persillehakker. Fyld: 3-4 dl piskefløde halv til hel dl flormelis kornene af 1 vaniljestang ca 400 g hindbær ca 100 g chokolade Pisk æggehviderne stive. Pisk sukker i, til det er sejt, blend mandlerne og fold dem i dejen. Smør det ud i to cirkler med diameter som din største tallerken på to bageplader med bagepapir. Bag bundene ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. Når de er kolde, lægges de sammen med fyldet.