Opslag på Facebook sikrede Thea sin uerstattelige guitar

Sologuitarist glemte sin dyre guitar i toget til Aalborg

Thea Vesti Pedersen

Thea Vesti Pedersen

NORDJYLLAND:En uerstattelig guitar glemt på toget fra København mod Aalborg. Og et Facebookopslag delt igen og igen. Den klassiske guitarist Thea Vesti Pedersen er mere end almindelig glad for det sociale medie Facebook.

Onsdag var hun på vej med toget fra København, hvor hun havde øvet med sit ensemble Lydenskab.

Da Thea Vesti Pedersen, der til daglig bor i Borum ved Aarhus, stod af toget i Skanderborg, glemte hun sin uerstattelige guitar i toget.

- Guitaren er håndbygget til mig af den hollandske guitarbygger Alejandro. Jeg havde ventet på den i flere år, og han døde kort efter, så jeg kunne aldrig få en ny, siger Thea Vesti Pedersen om guitaren til 40.000 kroner.

I første omgang kontaktede Thea Vesti Pedersen DSB, men her tager man ikke imod telefoniske henvendelser vedrørende hittegods. Det fik guitaristen til at bede om hjælp på Facebook.

- HJÆLP!!! Min guitar er på vej til Aalborg uden mig. Det er for sindssygt! Den er uerstattelig og DSB tager ikke imod direkte henvendelser. Tænk hvis den forsvinder!! Kender du nogen - eller er du på Aalborg station kl. 18.09? Jeg giver en koncert, hvis du henter den, skrev hun på det sociale medie.

Græd af glæde

Og hjælpen var nær. I alt blev opslaget delt 26 gange, og kort tid efter var Thea Vesti Pedersen i kontakt med en tidligere studerende fra musikkonservatoriet, som sad i samme tog.

- Hun kiggede efter guitaren på min plads, men meldte tilbage, at den var væk. Heldigvis gjorde en medpassager hende opmærksom på, at hun sad i den forkerte vogn. Så efter tre kvarter på pinebænken fik jeg at vide, at den var fundet. Så hylede jeg lidt af glæde, fortæller Thea Visti Pedersen.

Oplevelsen får den klassiske guitarist til at være ekstra glad for Facebook.

- Uden Facebook havde jeg jo stadig været i uvished, siger hun.

Thea Vesti Pedersen blev i øvrigt kåret som årets danske talent i 2010 af Aalborg Guitarfestival.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.