Opstilling kan sende S-veteran ud af Europaparlamentet

S har opstillet partiets liste til Europaparlamentet, og den kan være dårligt nyt for en af kandidaterne.

Opstilling kan sende S-veteran ud af Europaparlamentet

Socialdemokraterne har valgt Jeppe Kofod som spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget i 2014, og samtidig har partiet opstillet sin liste til valget.

Ved sidste valg fik Socialdemokraterne valgt fire medlemmer - som siden blev til fem da Emilie Turunen skiftede fra SF.

Forventningen er dog, at det kan blive svært for Socialdemokraterne at fastholde de fire pladser, man fik ved sidste valg, fordi vælgerne i øjeblikket holder sig på afstand efter kritik af løftebrud og blå reformer.

Derfor var der kamp blandt S-kandidaterne om at komme højt på opstillingslisten og dermed få de bedste chancer for valg.

Socialdemokraternes nuværende medlemmer af Europaparlamentet, Ole Christensen og Christel Schaldemose, blev henholdsvis nummer to og tre på opstillingslisten med bedst chance for genvalg.

Til gengæld måtte Britta Thomsen, der har været medlem af Europaparlamentet siden 2004 for Socialdemokraterne, tage til takke med femtepladsen på listen. Og det er måske ikke nok til en ny periode i Bruxelles.

Nummer fire på listen bliver i stedet den kun 24-årige statskundskabsstuderende Lasse Quvang Rasmussen fra Aarhus.

Britta Thomsen var fra 2000 til 2004 medlem af Socialdemokraternes hovedbestyrelse, inden hun blev valgt til Europa-Parlamentet ved valget i 2004 og genvalgt i 2009.

Her har hun blandt andet kæmpet for flere investeringer i grønne arbejdspladser, ligestilling og socialt udsatte grupper. I 2010 modtog Britta Thomsen Europas Kvinders Pris for sit arbejde med at sikre ligestilling og bekæmpe menneskehandel i Europa.

De sidste pladser på Socialdemokraternes opstillingsliste besættes af Kathrine Alexandrowiz, Gunde Odgaard, Marcel Meijer, og Rasmus Gjedssø Bertelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst