TV-vært afviser: Vi kørte ikke stærkt i fredet klitområde

Optagelse til Top Gear i Danmark politianmeldt af Naturstyrelsen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

SCREENDUMP FRA INSTA T-vært Felix Smith har på sin instagramkonto lagt dette billede op fra Rubjerg Knude Fyr. Felix Smith/Free

KØBENHAVN:Ved en optagelse til programmet "Top Gear" tirsdag kørte tre store biler med firhjulstræk rundt i sandet ved Rubjerg Knude Fyr i Nordjylland. Men her må man ikke køre, og det kaster nu en politianmeldelse af sig.

Det skriver DR P4 Nordjylland.

- Bilerne har angiveligt kørt rundt i området, mens de er blevet filmet, siger Helene Overby, der er skovfoged i Vendsyssel og dermed Naturstyrelsens repræsentant i området, til mediet.

Hun har ikke selv overværet episoden, men en medarbejder fra Hjørring Kommune var på stedet og tog billeder af den ulovlige kørsel.

- Man må ikke køre på anden mands grund uden tilladelse, og lige her er der tilmed tale om et klitfredet område, hvor ikke en gang ejeren må køre.

- Som ved al anden ulovlig kørsel på vores arealer, anmelder vi kørslen til politiet. Det er så op til politiet, hvad der videre sker i den sag, siger Helene Overby.

Hun forklarer, at restriktionerne mod at færdes i klitter med heste, cykler eller biler skyldes risikoen for at øge sandflugt.

Hun oplyser, at Naturstyrelsen ikke har modtaget en ansøgning om at dispensere fra klitfredningen til at køre og filme i området. Den ansøgning ville under alle omstændigheder være blevet afslået.

Det er Discovery Networks Danmark, der blandt andet driver Kanal 5, der har købt rettighederne til det britiske program af BBC. Discovery Networks Danmark oplyser, at man ikke selv har lavet optagelserne på Rubjerg Knude.

Ulrik Jørgensen, administrerende direktør i Nordisk Film TV, som står for produktionen, siger til DR, at produktionsholdet har handlet i god tro.

- Vi har haft et lokalt eventbureau til at stå for at indhente de nødvendige tilladelser, så dem har vi haft en fuld tiltro til, at vi havde. Det har vi åbenbart ikke haft på plads, siger han.

Han påpeger, at der ikke er blevet kørt ræs ved Rubjerg Knude Fyr. Der er ifølge ham udelukkende blevet kørt i de hjulspor, der er der som følge af flytningen af fyret.

- Men hvis vi har gjort noget, vi ikke må, så beklager vi det dybt, siger han til DR.

Tv-vært Felix Smith afviser i et opslag på sin Instagram-profil også, at der er blevet kørt ræs.

- Der blev ikke kørt stærkt eller kørt i klitterne, og vi ødelagde intet. At tilladelserne ikke har været på plads, vil jeg lade andre om at forklare, skriver han blandt andet.

Samtidig pointerer han, at et billede af de tre biler, der holder ved siden af hinanden, er taget langt fra fyret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.