Håndbold

Optimistisk EM-profil: Vi har flere våben end sidste år

Lasse Svan ser fremgang og mener, at håndboldlandsholdet er bedre rustet nu end ved VM sidste år

Testkampen mod Frankrig i søndag understregede, at Danmark kan spille op med de bedste, når holdet rammer topniveauet, mener Lasse Svan. Foto: Lars Poulsen/Scanpix

Testkampen mod Frankrig i søndag understregede, at Danmark kan spille op med de bedste, når holdet rammer topniveauet, mener Lasse Svan. Foto: Lars Poulsen/Scanpix

HÅNDBOLD:Der er grund til dansk optimisme før håndbold-EM, for det danske landshold er bedre nu end ved VM for et år siden.

Sådan lyder det fra fløjspilleren Lasse Svan få dage før EM-premieren mod Ungarn lørdag aften.

- Vi har nogle værktøjer, som vi ikke havde sidste år. Der er ikke tvivl om, hvad vi skal gøre, og overordnet set har vi løsninger til det meste, siger Flensburg-spilleren.

Golden League-turneringen i Frankrig i sidste uge viste, at Danmark kan nå et meget højt niveau, som holdet demonstrerede i den fremragende kamp mod værtsnationen.

Det forudgående nederlag til Norge viste dog også, at OL-guldvinderne fortsat ikke kan tillade sig at skrue ret mange procent ned for indsatsen.

- Vi er bedre end sidste år, når vi gør de ting, vi skal.

- Mod Norge så vi til gengæld, at når vi ikke får tempo i spillet, så fungerer det heller ikke. Det skal vi være bevidste om, siger Lasse Svan.

Mikkel Hansen fornemmer også, at holdet er på vej i den rigtige retning under Nikolaj Jacobsens ledelse.

- Han forventer mange ting af os og holder os også op på det. Når vi ikke leverer på det niveau, som vi skal, så får vi det også at vide.

- Omvendt er han også dygtig til at rose folk, når de gør et godt stykke arbejde. Det ser rigtig fornuftigt ud, siger Mikkel Hansen.

Danmark er rejst til EM i Kroatien med målsætning om en plads i semifinalen, hvilket ikke er lykkedes er de seneste tre EM- eller VM-slutrunder

Ind imellem viste holdet dog styrken med den historiske OL-triumf i Rio.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst