Ord, der smitter

130.000 kroner til forfatterskole-projekt ”0rd, der smitter”

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:”Ord, der smitter”. Det er titlen på et tiltag fra Brønderslevs landskendte forfatterskole.

Initiativet er bevilget 130.000 kr. fra Region Nordjyllands Kulturpulje, der har støttet 19 projekter med i alt 3,1 mio. kr.

Der er tale om to helt nye kurser, der afvikles i forbindelse med forfatterskolen i 2013, fortæller leder af forfatterskolen, fritids- og kulturkonsulent Inger Aarup-Kristensen.

Hun fortæller, at der er søgt penge til ”Litteratur som stedbundet kulturelt potentiale”.

- Brønderslev er allerede kendt for at have fokus på unge og litteratur. Unge fra hele landet taler om, at de har været ”På Brønderslev” – underforstået Brønderslev Forfatterskole. Talemåden kan sammenlignes med at ”På Roskilde”, betyder Roskilde Festival, fortæller Inger Aarup-Kristensen.

Forfatterskolen vil dog videreudvikle sig, og i 2013 afholde kurser, hvor litteraturen kombineres med illustrations- og filmkunst.

Det er disse to helt nye kurser, der i denne ansøgning søges medfinansieret af regionen. Interessen for at skrive breder sig overalt i Brønderslev Kommune.

- Der er private, der afholder skriveklub for børn på biblioteket. Ungdomsskolen laver hold, der er sommerskole og efterårsskole for 9-12-årige med professionelle undervisere. Desuden arbejder alle fem-årige børn hvert år sammen med professionelle forfattere.

- Projektet adskiller sig ved, at unge med interesse for både det talte og skrevne ord kan udvikles ved at samarbejde med unge, der er interesseret i illustration og film.

- Projektet adskiller sig desuden ved, at de professionelle undervisere indenfor flere kunstarter skal arbejde sammen.

- Endelig adskiller projektet sig fra tidligere kurser på forfatterskolen ved at elevernes tekster kan bruges i samarbejde med erhvervslivet (reklamer, reklame-film, Den goder historie m.m.)

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.