Brostrøm: Overvejelse af tredje stik kan blive nødvendigt

I Israel har man besluttet at give borgere over 60 år et tredje stik af vaccinen mod covid-19.

Det er op til sundhedsmyndighederne at vurdere, om ældre og sårbare borgere skal vaccineres, men sundhedsordførerne fra Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten mener, at det er noget, myndighederne bør se på. (Arkivfoto)

Det er op til sundhedsmyndighederne at vurdere, om ældre og sårbare borgere skal vaccineres, men sundhedsordførerne fra Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten mener, at det er noget, myndighederne bør se på. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Både Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten mener, at det er en god idé at se på, om ældre og sårbare borgere skal have et tredje stik af vaccinen mod covid-19

Og det er direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm heller ikke afvisende overfor.

- De nuværende vacciner ser ud til at have en udmærket beskyttelse mod Delta-varianten, men på længere sigt kan det blive nødvendigt at overveje et tredje stik.

- Det holder vi skarpt øje med, og i første omgang går overvejelserne på, om ældre og sårbare grupper, som især risikerer alvorlig sygdom som følge af coronavirus, skal revaccineres på et tidspunkt, siger han i et skriftligt svar.

Dansk Folkeparti håber, at et tredje stik er noget, myndighederne vil tage op til overvejelse.

- Vi stiller os positive over for et tredje stik. Vi har hele tiden vidst, at det kunne komme på tale ved det, at nogle grupper ikke bliver dækket lige så meget af de stik, man har fået, siger Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti.

Hun tilføjer, at det er sundhedsmyndighederne, der skal vurdere, om det er en fordel at give tredje stik til de ældre.

Per Larsen, der er sundhedsordfører for Konservative, mener ligesom Liselott Blixt, at det er myndighederne, der skal tage beslutningen, og han vil gerne have dem til at kigge på det.

- Hvis sundhedsmyndighederne kommer frem til en konklusion om, at der er grupper i befolkningen, der skal vaccineres en gang mere, bakker vi selvfølgelig op om det, siger han.

Enhedslisten er heller ikke afvisende over for, at et tredje stik kan komme på tale.

- Det er vi fuldstændig åbne over for.

- Det afhænger fuldstændig af, hvilken anbefaling der kommer fra sundhedsmyndighederne, siger Peder Hvelplund, der er partiets coronaordfører.

Liselott Blixt mener, at et tredje vaccinestik bør være på dagsordenen, når sundhedsordførerne mødes med myndighederne næste gang.

- De skal kigge på, hvor dækkede de ældre og sårbare er med de to stik, de har fået, og om vi skaber mere immunitet ved at få det tredje, siger hun.

Torsdag skrev den israelske avis Haaretz, at Israel som det første land i verden vil give et tredje stik med Pfizer-vaccinen til borgere over 60 år.

Det gøres for at dæmme op for den mere smitsomme Delta-variant.

2000 personer i Israel med svækket immunforsvar har allerede modtaget det tredje vaccinationsstik, uden at der har været rapporter om bivirkninger.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.