Organisation mod racisme kaster sig over Messerschmidt

Messerschmidt finder det underholdende, at ngo kritiserer ham for at spørge ind til dens finansiering.

- Hr. Messerschmidt, er det virkelig den bedste måde at bruge skatteydernes penge på - at undersøge finansieringen af ngo'er i stedet for at arbejde som lovgiver, det job, du bliver betalt for?

Det noget spydige retoriske spørgsmål har ngo'en Europæisk Netværk mod Racisme, Enar, stillet på sin Facebook-side til Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt.

Messerschmidt sendte 24. april en mail til Enar med fem spørgsmål til organisationen.

De går på, hvem der finansierer det antiracistiske netværk, hvor mange midler organisationen modtager fra EU-Kommissionen, og hvem der har efterspurgt og finansieret en rapport om racisme i Danmark fra Enar.

Organisationen har nu svaret på spørgsmålene, men mener, at han burde bruge tiden og dermed danskernes skattekroner på sit lovgivende arbejde i parlamentet i stedet for at stille spørgsmål.

Og det er "stærkt underholdende", mener Morten Messerschmidt.

- Jeg synes sådan set, at det er en helt central opgave for en lovgiver at holde øje med, præcis hvordan skatteydernes penge bliver brugt, siger han til Ritzau.

Desuden mener han, at der er god grund til at kigge nærmere på, hvordan netop den danske afdeling af Enar bruger sine penge, som ifølge Messerschmidts vurdering i høj grad kommer fra EU-systemet.

- Ligheden mellem de rapporter, der kommer derfra, er slående ens år for år. Det er nærmest kun årstallet, der er skiftet ud.

- Hvorfor skal man bruge en masse skattekroner og -euro på det, når de kan bruges på mere hæderlige organisationer, som måske har et tilsvarende eller andre gode formål, siger Morten Messerschmidt.

Organisationen spørger endvidere, om der er en sammenhæng mellem hans kritik af den anti-racistiske organisation og det faktum, at han i 2002 blev dømt for at "tilskynde til racistisk had", samt at mange havde set ham synge nazi-sange og give hitler-salut i Tivoli i 2007.

- Det er fuldstændig underlødigt og primitivt at grave rundt i sådan nogle ting. Det gider jeg slet ikke at forholde mig til, siger Messerschmidt til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst