Organlæge mistænkes for manddrab

Tysk læge snød sine patienter foran i køen til organer.

ARKIVFOTO: En tysk læge kan risikere at blive tiltalt for manddrab i en sag om organpatienter.

ARKIVFOTO: En tysk læge kan risikere at blive tiltalt for manddrab i en sag om organpatienter.

TYSKLAND:En nordtysk læge kan forvente en sigtelse for manddrab, fordi han skrev overdrevne sygdomsbeskrivelser om sine patienter for at sikre, at de kom foran i køen til organger. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Lægen, som er chef for en transplantationsafdeling på universitetshospitalet i Göttingen, har angiveligt overdrevet sine patienters sygelige tilstand i perioden 2009-2011 i ansøgninger til Eurotransplant.

Eurotransplant er en international organisation, som koordinerer fordelingen af organer i en række europæiske lande. Ved at overdrive patienternes tilstand kom de foran i køen til de livsvigtige transplantationer af levere.

Anklageren i Braunschweig fortalte torsdag, at efterforskningen var overstået, men anklageren ville ikke meddele, hvad sigtelsen kommer til at lyde på.

Sagen er den mest grelle blandt en række sager inden for samme område.

Frygtede at lægen ville flygte

I januar krævede en dommer, at den tyske læge skulle varetægtsfængsles på grund af risikoen for, at han ville flygte fra landet.

Dommeren argumenterede med, at snyd i forbindelse med organtransplantation potentielt kan betyde, at andre patienter dør, fordi de ikke modtager et nyt organ i tide.

Nyheden om snyd med organtransplantationer har ført til et drastisk fald i antallet af organdonationer i Tyskland.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.