Orkanen Leslie sender Portugal i toppen af advarsler

Meteorologer vurderer, at orkanen Leslie kan være den kraftigste storm, der har ramt Portugal i 176 år.

En livredder ser ud over Carcavelos-stranden i Portugal inden orkanen Leslie tager blæser rigtigt op. Foto: Rafael Marchante/Reuters

En livredder ser ud over Carcavelos-stranden i Portugal inden orkanen Leslie tager blæser rigtigt op. Foto: Rafael Marchante/Reuters

Portugal har udstedt en såkaldt rød advarsel i det meste af landet, mens Orkanen Leslie stormer mod kysten.

Det kan blive den mest kraftfulde storm, der har ramt landet, siden 1842, skriver nyhedsbureauet AFP.

Myndighederne opfordrer borgere, der bor langs kysten, til at opholde sig indenfor.

Også fiskere har fået besked på at sejle mod den nærmeste havn, og flere flyafgange er blevet aflyst på grund af forventninger om vindstød på op mod 120 kilometer i timen.

Der bliver taget særlige forholdsregler, påpeger Fernando Medina, der er borgmester i landets hovedstad, Lisabon.

- Vi ved ikke, hvad det konkrete udfald (af stormen, red.) vil blive, siger borgmesteren.

Spanien har også forberedt sig. Meteorologer forventer, at stormen vil ramme nabolandet tidligt søndag. På det tidspunkt kan den dog have aftaget i styrke, lyder meldingerne.

Selskabet AccuWeather, der laver vejrprognoser, har kaldt Leslie for en "zombieorkan". Navnet har den fået, fordi orkanen allerede blev dannet 23. september. Siden har den bevæget sig rundt i det Atlantiske Ocean.

Men over weekenden ventes den at ramme fastlandet. Meteorologer forventer, at den søger mod land i Portugal lørdag.

Her vil der være stærke vindstød og regn tidligt på aftenen. Senere vil den formentlig tage til i styrke og ramme hårdest søndag morgen.

Ifølge portugisiske meteorologer er det kun fem orkaner, der nogensinde er ankommet fra samme retning, som Leslie. De vurderer, at det risikerer at blive den kraftigste orkan i 176 år.

I oktober sidste år var kraftige vindstød fra orkanen Ophelia, der blæste fra landets nordlige kyster og det vestlige Spanien, med til at starte skovbrande. 40 personer mistede livet i flammerne.

Selv om Leslie formentlig vil blive nedgraderet til en storm og ikke en orkan, når den rammer Spanien, advarer myndighederne stadig om kraftige vindstød.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.