Lokalpolitik

Orla Hav sidder helt stille

Orla Hav (S) fastholder, at han ikke umiddelbart melder sig på banen som Henning G. Jensens afløser.

Orla Hav (S) fastholder, at han ikke umiddelbart melder sig på banen som Henning G. Jensens afløser. Foto: Michael Bygballe.

Orla Hav (S) fastholder, at han ikke umiddelbart melder sig på banen som Henning G. Jensens afløser. Foto: Michael Bygballe.

Kort efter at borgmester Henning G. Jensen (S) i går havde meddelt, at han ikke genopstiller, ringede telefonen hos partifællen folketingsmedlem Orla Hav på Vangen i Nørresundby. "Så er det nu det sker", lød det fra vælgerforeningens formand Jørgen Andersen, men Orla Hav bevarede sin vanlige ro. "Nu skal vi have is i maven og sidde helt stille", lød det fra Orla Hav i den anden ende af røret, inden han begav sig af sted til Bauhaus - for at købe fliser på tilbud. Dermed fastholder folketingsmedlem og tidligere amtsborgmester Orla Hav, at han ikke umiddelbart melder sig på banen som Henning G. Jensens efterfølger ved kommunalvalget i 2013, selvom mange mener, at han er et oplagt bud. I Sundby-Hvorup vælgerforening har man længe drøftet muligheden for at køre Hav i stilling som Henning G. Jensens arvtager på borgmesterposten, men indtil videre har den mulige hovedperson ikke bidt på. Formand Jørgen Andersen vil ikke kommentere den ny situation, før der har været afholdt bestyrelsesmøde. - Hvis der er nogen, der vurderer, at det er klogt, så er jeg naturligvis parat, lyder det i diplomatiske vendinger fra Orla Hav. - Men det bliver ikke på mit initiativ og jeg vil ikke brække arme og ben for at gå ind i den kamp, siger Hav, der ikke lægger skjul på, at han har fået nogle løse opfordringer og henvendelser om at melde sig på banen. - Men hvis det kun er min egen vælgerforening, der synes, at det er en god ide, så er det en alt for smal bane. - Hvis jeg overhovedet skulle overveje det, så skulle der være langt bredere opbakning, fastslår Orla Hav og understreger samtidig, at han gerne "klapper af" et generationsskifte, hvis partiapparatet vurderer, at det er det bedste. - Fællesledelsen og partiorganisationen har gjort deres overvejelser om Thomas Kastrup-Larsen, og de er langt bedre end jeg til at vurdere, hvem der er den rette på posten. En budgetbisse - For mig er det vigtigste, at vi finder den person, der bedst muligt kan få partiet succesfuldt gennem det næste valg, og den debat vil jeg ikke blande mig i, understreger Orla Hav, der heller ikke har lyst til at ytre sig om, hvorvidt han - også lokalt - gerne ser en kvinde i spidsen for partiet. Socialrådmand Mai-Britt Iversen har været nævnt som en mulighed. - Der er også gode kvindelige muligheder, men det vil jeg ikke blande mig i, lyder det. - Jeg lytter bare og sidder helt stille.