Ostesmagen af Schweiz

Betina Nielsen fra Ostemanden fra Vindblæs har været på studietur i Alpelandet og serverer bjergost fredag

Betina Nielsen fra Ostemanden fra Vindblæs har lavet sin egen bjergost i Schweiz - og på fredag er der smagsprøver.
Fødevarer 1. oktober 2008 19:30

Betina Nielsen fra Ostemanden fra Vindblæs har været på studietur i Schweiz for at se nærmere på ostene fra det natursmukke bjergland. Schweiz har lange traditioner indenfor osteproduktion. Der er den dag i dag ikke langt fra ko til mejeri, hvilket betyder, at produktionen oftest finder sted på små mejerier oppe i bjergene, tæt på de græssende køer, og efter traditionelle opskrifter. Betinas Nielsens egen bjergost kan opleves på ostelageret i Vindblæs Stationsvej 21, Vindblæs fredag. Wernersson/Tølløse ost kommer med en nyhed som hedder "snøfrisk" en ko- og fåremælksost som der gives smagsprøver på. Man kan desuden få opskrifter med hjem, der giver gode bud på, hvordan man bruger ost i madlavning. Løgstør Parkhotel kommer og laver en masse små anretninger med oste som man kan smage og man få opskrifter med hjem. Desuden komme Vindblæs" lokale honningavler og laver vafler med honning og det bliver også muligt at smage f.eks. franske vine.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...