Otte banker er i fare for at gå konkurs

Se listen med de truede danske pengeinstitutter

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: Otte banker i Danmark har så ondt i økonomien, at de har en forhøjet risiko for at gå konkurs eller på anden vis blive tvunget til at afvikle deres forretning. Det viser en ny udagave af Niro-rapporten, som risikovurderer 70 pengeinstitutter. Det skriver Berlingske Business.

De otte banker, som det drejer sig om, er Vestjysk Bank, Skjern Bank, Danske Andelskassers Bank, Salling Bank, Den Jyske Sparekasse, Østjydsk Bank, færøske Suduroyar Sparikassi og Andelskassen J.A.K. Slagelse. Sidstnævnte andelskasse har det allerværst af de otte.

De otte banker med forhøjet risiko for at gå konkurs har alle et risikoindeks på over 500 i rapporten fra Niro Invest. 700 er det maksimale risikomål, der kan opnås. Tidligere har indekset været nyttigt til at forudsige, hvilke banker der ville komme i problemer. Spar Lolland, Fjordbank Mors og Max Bank, havde alle et risikoindeks på over 500, da de krakkede.

- Det ville være forkert at sige, at fordi man ligger med et risikoindeks på over 500, står man med det ene ben i graven. Men man kan sige, at der er en øget risiko forbundet med de her institutter kontra de andre institutter, udtaler Nicholas Rohde, indehaver af Niro Invest, til Berlingske Business.

/ritzau/FINANS

Se hele listen over pengeinstitutternes risikoniveau

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.