Udland

Otte blodige bilbomber ryster Bagdad

28 meldes dræbt efter otte bombeangreb i fire shiamuslimske bydele af den irakiske hovedstad, siger politiet.

Otte blodige bilbomber ryster Bagdad

Mindst 28 mennesker er søndag dræbt ved en række bombeeksplosioner i shiamuslimske bydele i Bagdad, oplyser irakisk politi ifølge nyhedsbureauet AP.

Derudover melder det irakiske netmedie Alsumaria News, at der er over 70 sårede, efter at bilbomberne røg i luften i bydelene Ameen, Sadr City, Habibiya og Qahira i den irakiske hovedstad.

Bomberne eksploderede i biler, der holdt tæt på butikker, restauranter og på travle handelsgader.

- Jeg var ved at købe et aircondition-anlæg, da der pludselig var noget, der eksploderede. Jeg kastede mig ned på gulvet, fortæller Jumaa Kareem fra Habibiya-området til nyhedsbureauet Reuters.

- Lidt efter kunne jeg se en masse folk - nogle af dem var døde, andre var såret, tilføjer Kareem, der selv slap uskadt, selvom hans jakke var rød af blod.

Ingen har påtaget sig skylden for eksplosionerne, men der har været en stigning i bomber, siden sunnimuslimer med tilknytning til al-Qaeda i starten af året opfordrede til sekteriske vold, som også skabte borgerkrigslignende tilstande i 2006-2007.

Lørdag blev en højtstående irakisk efterretningsofficer og hans to livvagter dræbt af selvmordsbombemænd i officerens hjem i Mosul i det nordlige Irak.

Flere end 100 mennesker har alene i februar mistet livet i diverse angreb i Irak, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Spændingerne i det splittede land er taget til, nu da tusinder af sunnimuslimer i den vestlige del af Irak dagligt går på gaden i protest mod den shiamuslimske premierminister Nuri al-Maliki, der beskyldes for at undertrykke det sunnitiske mindretal.

Siden de sidste amerikanske styrker forlod Irak i december 2011, har oprørere i gennemsnit gennemført mindst et større angreb om måneden.

Ifølge en optælling fra AP blev der dræbt 178 alene i januar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.