Otte danskere er klar til langrends-VM

VM i de nordiske skidiscipliner i italienske Val di Fiemme har deltagelse af otte danskere langrendsløbere.

Otte danskere er klar til langrends-VM

Seks ud af i alt otte danske langrendsløbere er med, når VM i de nordiske skidiscipliner torsdag for alvor bliver skudt i gang i norditalienske Val di Fiemme med klassisk sprint for både herrer og damer.

Nivaq Bertelsen og Signe Schløer stiller til start i damernes konkurrence, mens Lasse Hulgaard, Lasse Mølgaard, Martin Møller og Asger Hulgaard er med hos herrerne.

Danskerne skal dog først igennem en kvalifikationskonkurrence for at komme med i kampen om medaljer.

Men allerede onsdag var en række af de danske deltagere i aktion. Her drejede det sig om kvalifikationen til næste uges hovedkonkurrencer i anden disciplin, nemlig 10 kilometers fri stil for damer og 15 kilometers fri stil for herrer.

Hos herrerne var Martin Møller bedst, da han blev nummer tre i kvalifikationen og dermed, ligesom 45-årige Øystein Slettemark og Lasse Mølgaard, er klar til hovedløbet næste onsdag.

Samtidig kvalificerede Nivaq Berthelsen sig til damernes konkurrence, der afvikles på tirsdag, og den danske holdleder Rasmus Jensen godkender præstationerne.

- Vi er meget tilfredse med dagens resultater, og det er tæt på det, vi havde håbet på forhånd.

- Selv om det er meget ærgerligt, at Lasse Hulgaard ikke lige får skåret de otte sekunder af, så han også havde kvalificeret sig, siger Rasmus Jensen i en pressemeddelelse.

Omkring 700 atleter fra 57 nationer er til start i Val di Fiemme.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.