Danmark

Otte millioner til at stoppe vold mod verdens børn

Organisationen Red Barnet venter at få tæt mod otte millioner kroner ind efter søndagens landsindsamling.

Otte millioner til at stoppe vold mod verdens børn

Alle pengene er endnu ikke talt op, men Red Barnet forventer at komme tæt på otte millioner kroner efter at 7500 indsamlere søndagen igennem stemte dørklokker hos danskerne.

På trods af at der har været lidt færre indsamlere på gaden i år, har der således været flere penge i bøtterne. Det glæder Red Barnets generalsekretær Mimi Jakobsen.

- Vi er så glade for, at befolkningen vil være med til at stoppe vold mod børn. Det er en meget flot opbakning, som betyder så utroligt meget for tusinder af børns muligheder for at komme videre i livet, siger Mimi Jakobsen i en pressemeddelelse.

Pengene fra Red Barnets Landsindsamling går til at stoppe vold mod børn verden over. For eksempel i Sierra Leone, hvor den brutale borgerkrig er slut, men hvor vold stadig er en del af hverdagen for landets børn.

Her har Red Barnet etableret børneklubber, hvor børn blandt andet får hjælp, hvis de har været udsat for vold og overgreb. De bliver undervist i deres rettigheder og får selvtillid nok til at hjælpe andre børn.

For cirka 100 kroner kan et barn deltage i en børneklub i fire år, oplyser Red Barnet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.