Otte personer skal for en dommer i stor narkosag

Oven på en større aktion onsdag bliver otte personer torsdag morgen fremstillet i grundlovsforhør i Aarhus.

Otte personer bliver torsdag morgen fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Det sker efter en større, narkorelateret politiaktion onsdag.


Sagen er del af en endnu større efterforskning og aktion mod en stor, international narkoorganisation.

Det skriver Østjyllands Politi.

- Alle er sigtet for narkohandel i forbindelse med en større narkoaktion i går, hvor i alt 11 personer blev anholdt.

- De personer, som ikke fremstilles, er fortsat sigtet i sagen. Da Anklagemyndigheden anmoder om lukkede i døre i dagens grundlovsforhør, ønsker politiet ikke at oplyse yderligere, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Onsdag fortalte Østjyllands Politi, at der var gennemført en større aktion mod omfattende handel med hash. Aktionen var rettet mod bandemiljøet i Aarhus.

- I forbindelse med indsatsen beslaglagde politiet to millioner danske kroner i kontanter og 15.000 euro samt en enkelt personbil.

- Der blev desuden fundet 14 kilo hash. Under efterforskningen af narkoorganisationen har SEV (Særlig Efterforskning Vest. red.) samarbejdet med politiet i henholdsvis Holland, Sverige og Guardia Civil i Spanien, skrev politiet onsdag.

Anholdelserne onsdag er en fortsættelse af en længerevarende efterforskning og del af et større sagskompleks.

- Med dagens aktion har vi taget endnu et skridt mod at optrevle en stor international narkoorganisation, som har indført store mængder narkotika til Danmark.

- Vi fortsætter vores indsats, og jeg kan ikke afvise, at der kommer yderligere anholdelser i sagen, skrev Politiinspektør Brian Olsen onsdag.

29 personer er samlet anholdt i sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.