Otte VM-bejlere: Så formstærke er de

Otte hold er tilbage i kampen om medaljerne ved VM i kvindehåndbold. Her et overblik inden kvartfinalerne.

Otte VM-bejlere: Så formstærke er de

I dag spilles de fire kvartfinaler ved VM i kvindehåndbold. Her er oversigt over holdene og deres vej hertil.

Brasilien-Ungarn - klokken 17.30 i Beograd:

* Brasilien har aldrig været en stormagt i håndbold, men de senere år har sydamerikanerne vist flotte takter, og måske er 2013 året, hvor de når frem til medaljekampene. Brasilianerne har gjort rent bord indtil videre. I den indledende gruppe gik det blandt andre ud over Danmark og værterne fra Serbien. I 1/8-finalen fik Holland store klø.

* Ungarn er blandt VM's helt store positive overraskelser. Efter nederlag til Rumænien og Tyskland i gruppen var Ungarn ikke spået store chancer mod stærke Spanien i 1/8-finalen, men ungarerne spillede en fremragende kamp og slog Spanien så klart som 28-21.

Polen-Frankrig - klokken 17.30 i Novi Sad

* Polakkerne tabte klart til både Spanien og Norge i gruppespillet, men i 1/8-finalen var polakkerne stærkest i en tæt kamp mod Rumænien, der blev slået med to mål.

* De franske kvinder har endnu ikke tabt ved VM. I den indledende gruppe A vandt de med et enkelt mål over Montenegro - og slog de øvrige modstandere relativt sikkert. Japan fik store franske klø i 1/8-finalen.

Danmark-Tyskland - klokken 20.15 i Novi Sad

* VM har indtil videre været en noget blandet fornøjelse for det unge danske hold. Tre pligtsejre over Kina, Japan og Algeriet blev fulgt op af nederlag til Serbien og Brasilien. I 1/8-finalen vandt danskerne lidt overraskende over de forsvarende europamestre fra Montenegro i et tæt drama med et hav af tekniske fejl.

* Tyskerne er blandt VM's mest suveræne hold. Seks kampe - seks sejre. I gruppen fik blandt andre Rumænien og Ungarn klø, og i 1/8-finalen var Angola ingen ligeværdig modstander. Tyskerne vandt så sikkert som 29-21 og må være proppet med selvtillid inden mødet med danskerne.

Serbien-Norge - klokken 20.15 i Beograd

* Værterne fik i åbningskampen uventet hård modstand af Japan. Det endte dog med en sejr på to mål til serberne, der i gruppen slog Danmark med et enkelt mål og kun måtte bøje sig for Brasilien. I 1/8-finalen vandt serberne et nyt drama - med et enkelt mål over Sydkorea.

* Norge er VM's store forhåndsfavorit. Efter en smal tomålssejr over Spanien i deres første kamp ved VM har nordmændene kørt samtlige modstandere over. I 1/8-finalen blev Tjekkiet slået så klart som 31-21.

* Semifinalerne spilles begge fredag i Beograd

Vinderen af Brasilien-Ungarn møder vinderen af Danmark-Tyskland

Vinderen Polen-Frankrig møder vinderen af Serbien-Norge

* Bronzekamp og finale spilles søndag - begge i Beograd

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.