Ottesen sikrer sig billet til OL-finalen

Verdensmesteren Jeanette Ottesen er med en fjerdeplads i sin OL-semifinale klar til finalen i 100 meter fri

Svømmeren Jeanette Ottesen, der er udpeget som et af Danmarks helt store medaljehåb ved OL i London, svømmede sig onsdag aften videre til finalen i favoritdisciplinen 100 meter fri.
Jeanette Ottesen blev sidste år verdensmester i samme disciplin, men måtte nøjes med en delt fjerdeplads i semifinalen i de olympiske bassiner.
Først i mål var hollandske Ranomi Kromowidjojo i olympisk rekordtid, mens Missy Franklin fra USA og Tang Yi fra Kina kom ind som nummer to og tre.
Danskeren klarede sig videre til finalen i tiden 53,77 sekunder, hvilket også var femtebedste tid i aftenens semifinaler.
Men hun var bestemt ikke tilfreds med sin egen præstation, som da heller ikke kunne hamle op med det indledende heat onsdag, hvor hun gennemførte de 100 meter på 53,51 sekunder.
- Jeg er irriteret over, at jeg ikke svømmede hurtigere end i morges. Jeg ved ikke, hvad der gik galt. Jeg er nødt til at snakke med min træner for at finde ud af det, siger Jeanette Ottesen.
Tiden i det indledende heat onsdag formiddag var tredjebedste tid før semifinalerne og kun én tiendedel af et sekund langsommere end Jeanette Ottesens danske rekord. Den tid blev endda sat med de heldragter, som ikke længere er lovlige.
Jeanette Ottesen svømmer finale torsdag aften, hvor hun har mulighed for at få sin første OL-medalje nogensinde.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.