Otto vækkes til live i Hobro

Dyrefigurer fra børnebogsforfatter Ole Lund Kirkegaards univers genskabes.

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HOBRO:Selvom nedrivningsdatoen er lige om hjørnet, rummer Markedshallen stadig en smule dyreliv.

En arbejdsgruppe har nemlig sat sig for at genskabe den måske mest kendte dyrefigur i børnebogsforfatteren Ole Lund Kirkegaards univers, næsehornet Otto, som betonskulptur.

Med i Ottogruppen, som den kalder sig, er Haakon Bøjen, Bjarne Rødkær, Rüdiger Busch og Niels Reiter.

De er godt i gang, og Otto er nu langsomt ved at blive vakt til live ved hjælp af en rulle hønsenet, lidt ståltråd, gazebind, klude, gips, en ordentlig portion fiberbeton, farve og en hel del knofedt.

Skulpturen skal i første omgang være blikfang for Påskeudstillingen i 2015 i Det Røde Pakhus, der er viet til Ole Lund Kirkegaard, og hvor hans enke, Anne Lise Kirkegaard, kommer og læser op ved ferniseringen.

- Hun har givet grønt lys for projektet. Hendes eneste betingelse er, at der er lavet en aftale om vedligeholdelsen, siger Niels Reiter.

Udstillingen kommer til at have undertitlen ”Otto er et næsehorn”, og ideen om Ole Lund Kirkegaard som tema hænger sammen med, at det i marts 2015 er 50 år siden, Kirkegaard kom til Oue og blev førstelærer på byens skole.

Næsehornet skal til sin tid have fast opstilling på Oues samlingssted, Anlægget.

Projektet støttes med 8000 kroner af Mariagerfjord Kommune. Og ifølge gruppen giver det luft til at lave i hvert fald et, måske to dyr mere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.