Danmark

Outsideren Ena Spottag vinder Vild med dans

30-årige Ena Spottag er årets vinder af Vild med dans. Hun slog favoritten Stephania Potalivo i finalen.

Hun blev ikke spået de store chancer, men skuespillerinden Ena Spottag har charmeret tv-seerne i en sådan en grad, at hun fredag aften kunne lade sig hylde som årets vinder af Vild med dans sammen med sin dansepartner, Thomas Evers Poulsen.

Det skete efter en finale mod storfavoritterne Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard.

Det var da også med glædestårer og store smil, at parret kunne lade sig hylde.

- Jeg er virkelig overvældet og glad, jeg kan slet ikke stoppe med at grine, jubler Ena Spottag fra dansegulvet i Forum Horsens.

- Det er helt vildt. Jeg har fra starten af haft dårlige odds hos bookmakerne, og jeg er stolt at kunne sige, at man kan danse, uanset hvordan man ser ud.

- Jeg håber, at dem, der sidder hjemme i stuerne, der synes, at de er for tykke eller har for store fødder, de ser, at man godt kan danse, selvom man er tyk. Ud med jer på dansegulvet, man bliver glad af det, siger hun.

Undervejs er nydansere som skuespillerinden Søs Egelind, sangerinden Sharin Foo og den tidligere fodboldspiller John "Faxe" Jensen også sat til vægs af Spottag og Evers Poulsen.

I et brag af et show lagde de dansepar, der er blevet stemt ud gennem programmet samt de fire dommere ud med en fællesdans, og dernæst gik Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen på gulvet i en rørende slowfox til tonerne af Lis Sørensens "Stille før storm", som sangerinden fremførte live.

Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard lagde ud med en energisk jive, før begge par gik på gulvet i en showdans.

Her havde Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen valgt at danse til sangerinden Stine Bramsens hit "Woman", som sangerinden selv sang fra scenen, mens Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard fik selskab af sangeren Patrick Dorgan, der sang "Marilyn" til parrets dans.

Til sidst gjaldt det den - traditionen tro - festlige freestyle, hvor parrene har helt frie hænder, og selv bestemmer, hvad de har lyst til at danse.

Da dommerne havde afgivet point for alle tre danse, lå Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard nummer ét med 120 point, mens Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen måtte nøjes med 113. Men hvem sejren skulle tilfalde, var altså seernes beslutning.

Ena Spottag, der er datter af skuespillerne Jens Jørn Spottag og Dea Fog, var ellers langt fra favorit i Vild med dans, hvor bookmakerne mente, at hun ville ryge ud som en af de første.

Men seerne var med skuespillerinden, og uge efter uge har de stemt parret videre i konkurrencen, hvor 12 par fra starten dystede om titlen som årets Vild med dans-vinder.

Med sin runde krop har Ena Spottag adskilt sig fra de øvrige deltagere i år, og for skuespillerinden har det været vigtigt at omfavne den rolle.

- Det har givet en helt anden dimension til det her eventyr. Jeg er glad for mig selv, som jeg er, og hvis det kan hjælpe andre til at føle det samme, så er det vigtigt, har hun tidligere sagt.

For Thomas Evers Poulsen, der vandt den allerførste udgave af Vild med dans i 2005, er det anden gang, han står med trofæet.

Det er 12. gang, Vild med dans finder en vinder i Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.