Trafikulykker

Over 100 biler i massesammenstød

To dræbt og mange kvæstede efter harmonikasammenstød i Texas

En omfattende ulykke på en motorvej i Texas har kostet mindst to bilister livet og kvæstet snesevis af andre. Foto: Scanpix

En omfattende ulykke på en motorvej i Texas har kostet mindst to bilister livet og kvæstet snesevis af andre. Foto: Scanpix

TEXAS:En omfattende ulykke på en motorvej i Texas har kostet mindst to bilister livet og kvæstet snesevis af andre.

Mellem 100 og 150 biler er braget ind i hinanden i et voldsomt harmonikasammenstød omkring 25 kilometer vest for byen Beaumont.
Ulykken skete torsdag i tæt tåge omkring klokken otte om morgenen lokal tid, hvor mange amerikanere var på vej hjem til deres familier for at fejre Thanksgiving, en af de vigtigste højtider i USA.
Trods tågen og den nedsatte sigtbarhed kørte mange bilister de tilladte 110 kilometer i timen, oplyser politiet i Texas.

Lastbiler oven på biler

- Vi har store lastbiler oven på biler, og der er biler oven på biler. Det er katastrofalt, siger Rod Carroll fra politiet i Jefferson County.
Han fortæller til Fox News, at tågen var så tæt, at de politifolk, der blev kaldt ud til ulykken, i første omgang ikke kunne se, at der var tale om adskillige sammenstød.
De to omkomne blev fundet under en lastbilanhænger, oplyser Rod Carroll.
Et sted mellem 80 og 120 mennesker er bragt til hospitalet, og af dem er otte til 10 alvorligt kvæstet.
/ritzau/