Udland

Over 100 politifolk er såret i Kijev

Ukraines 46 millioner indbyggere er kastet ud i dybeste krise siden Orangerevolutionen i 2004.

Over 100 politifolk er såret i Kijev

Embedsmænd i Ukraine siger, at omkring 100 politifolk er blevet såret under gadekampe i hovedstaden, Kijev.

- Omkring 100 politifolk er blevet såret under voldelige protester, som brød ud foran præsident Viktor Janukovitsjs kontor i det centrale Kijev, siger en talskvinde for politiet, Olga Bilik overtelefonen.

En folkemængde råbte slagord som "Ned med banden", da den overtog kontrollen med Kijevs ikoniske Uafhængighedsplads, hvor aktivister brugte en bulldozer mod politiets barrikader ved et nærliggende kontor, som bruges af præsident Janukovitsj.

En journalist fra nyhedsbureauet AFP siger, at han har set tre sårede demonstranter, som blødte fra hovedet. Han siger, at han også har set flere demonstranter, som er kommet lettere til skade.

Hundredtusinder af ukrainere er søndag gået på gaden i Kijev ved den største massedemonstration i landet siden Orangerevolutionen for ni år siden.

De protesterer mod præsident Viktor Janukovitjs kovending i forhold til EU.

Demonstranter brød sent søndag ind på Kijevs rådhus og besatte dele af bygningen i m ville bringe den tidligere sovjetrepublik nærmere på Europa.

Den tidligere sovjetrepublik, der har 46 millioner indbyggere, er blevet kastet ud i sin dybeste krise siden Orangerevolutionen i 2004.

Den ukrainske oppositionsleder og verdensmester i boksning, Vitalij Klitsjko, der talte til titusinder af demonstranter i det centrale Kijev, har opfordret præsidenten og hans regering til at gå af, efter at "de har stjålet Ukraines drøm om europæisk integration".

- Regeringen og præsidenten bør træde tilbage, siger mesterbokseren, som er gået ind i politik.

- De stjal drømmen. Hvis denne regering ikke ønsker at se befolkningens vilje ført ud i livet, så bør den ikke være der, og præsidenten bør ikke være der, siger han.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.