Over 18.000 har fået konstateret omikron i alt i Danmark

Siden lørdag er antallet af omikrontilfælde steget med over en femtedel i Danmark, viser tal fra SSI.

Det samlede antal omikrontilfælde i Danmark er søndag steget til 18.753.

Det viser en rapport fra Statens Serum Institut (SSI) søndag eftermiddag.

Tallet er en stigning på 21 procent fra lørdagens tal på 15.452. Siden lørdag er 3301 således fundet smittet med omikron.

Varianten er mest udbredt i hovedstadsområdet. Tallene fra SSI viser, at varianten i Region Hovedstaden udgjorde 17,6 procent af alle regionens coronasmittede i uge 49 - 6.-12. december.

Det er også omikronvarianten, der udgør en væsentlig del af begrundelsen for de nye restriktioner, som søndag er trådt i kraft.

Restriktioner betyder blandt andet, at visse erhverv - herunder biografer, spillesteder og museer - skal lukke, og serveringssteder skal justere åbningstider.

For barer, restauranter og caféer betyder de nye restriktioner således, at de skal lukke fra klokken 23 til 05. Og at der ikke må serveres alkohol efter klokken 22.

Arbejdspladser skal derudover opfordre til hjemmearbejdet, og afstandskrav gælder igen.

Omikron smitter mere end andre varianter, men det har endnu ikke smittet af på antallet af indlagte på intensiv, har professor og overlæge ved Aalborg Universitetshospital Henrik Nielsen søndag bemærket.

- Det er et lille håb om, at færre procentvis af de smittede bliver livstruende syge. Men det er for tidligt at vide, om omikron har et mildere forløb, som sydafrikanerne siger. Men det er en observation, der er glædelig, sagde han.

Det samlede antal coronasmittede steg søndag med 8212.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.