Over 200 anholdt for at sprede terrorvideoer i Kina

Politiet i uroplaget region har slået til efter en serie af dødbringende angreb mod togstationer i landet.

Udland 12. maj 2014 09:43

Flere end 200 personer er over de seneste seks uger blevet anholdt i Kinas vestlige Xinjiang-region - mistænkt for blandt andet at have spredt terrorvideoer.

Den statsejede avis Global Times skriver, at politiet i Xinjiang har tilbageholdt 232 personer, som "har udbredt videoer, der promoverer terrorisme via internettet og bærbare enheder".

I slutningen af marts forbød myndighederne i Xinjiang, at befolkningen downloadede, gemte eller spredte "terrorrelaterede" videoer online. Forbuddet omhandlede både video- og lydfiler, der talte for "vold og terrorisme, religiøs ekstremisme og adskillelse af etniske grupper", skriver Global Times.

Anholdelserne kommer efter en række voldelige episoder i og omkring Xinjiang-regionen. Blodige masseangreb er ellers sjældne i Kina, men har været stigende de seneste måneder.

I april mistede tre mennesker livet, og 79 blev såret, da personer bevæbnet med knive og eksplosive genstande angreb en togstation i Urumqi i Xinjiang-regionen.

Måneden forinden blev 29 mennesker dræbt og 143 såret under et voldsomt knivangreb i byen Kunming i Yunnan-provinsen. Overlevende beskrev gerningsmændene som sortklædte, knivsvingende angribere, som styrtede ind på jernbanestationen i Kunming og begyndte at dræbe folk.

Dagen er af flere kinesiske medier blevet døbt landets "11. september" med henvisning til datoen for terrorangrebet i New York i 2001.

Kina har beskyldt separatister fra Xinjiang-regionen for at stå bag de blodige angreb. Xinjiang er præget af spændinger mellem de kinesiske myndigheder og muslimske uighurer.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...