Udland

Over 200 anholdt for at sprede terrorvideoer i Kina

Politiet i uroplaget region har slået til efter en serie af dødbringende angreb mod togstationer i landet.

Flere end 200 personer er over de seneste seks uger blevet anholdt i Kinas vestlige Xinjiang-region - mistænkt for blandt andet at have spredt terrorvideoer.

Den statsejede avis Global Times skriver, at politiet i Xinjiang har tilbageholdt 232 personer, som "har udbredt videoer, der promoverer terrorisme via internettet og bærbare enheder".

I slutningen af marts forbød myndighederne i Xinjiang, at befolkningen downloadede, gemte eller spredte "terrorrelaterede" videoer online. Forbuddet omhandlede både video- og lydfiler, der talte for "vold og terrorisme, religiøs ekstremisme og adskillelse af etniske grupper", skriver Global Times.

Anholdelserne kommer efter en række voldelige episoder i og omkring Xinjiang-regionen. Blodige masseangreb er ellers sjældne i Kina, men har været stigende de seneste måneder.

I april mistede tre mennesker livet, og 79 blev såret, da personer bevæbnet med knive og eksplosive genstande angreb en togstation i Urumqi i Xinjiang-regionen.

Måneden forinden blev 29 mennesker dræbt og 143 såret under et voldsomt knivangreb i byen Kunming i Yunnan-provinsen. Overlevende beskrev gerningsmændene som sortklædte, knivsvingende angribere, som styrtede ind på jernbanestationen i Kunming og begyndte at dræbe folk.

Dagen er af flere kinesiske medier blevet døbt landets "11. september" med henvisning til datoen for terrorangrebet i New York i 2001.

Kina har beskyldt separatister fra Xinjiang-regionen for at stå bag de blodige angreb. Xinjiang er præget af spændinger mellem de kinesiske myndigheder og muslimske uighurer.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst