Over 2000 mandetimer brugt på at finde Joey

Svensk politi har indstillet omfattende eftersøgning af 19-årig dansker. Den har krævet mange ressourcer

Over 2000 mandetimer brugt på at finde Joey

Indsatsen for at finde den 19-årige dansker, der for otte dage siden forsvandt i den svenske ødemark, har været særdeles ressourcekrævende for det svenske politi.

Således er der blevet brugt 2100 mandetimer på at finde 19-årige Joey fra Midtsjælland, oplyser politiet. Det svarer til, at godt 11 personer har ledt efter den forsvundne dansker til fods i alle døgnets 24 timer i otte dage.

Derudover har helikoptere brugt 150 timer i luften i håbet om at finde Joey i live. Nu har politiet indstillet den aktive eftersøgning. Fremadrettet vil politiet søge efter danskeren, hvis det får tips og henvendelser, der kan lede dem på sporet.

- En stor gruppe mennesker har været involveret i eftersøgningen i området omkring Allak. Politiet har ledet arbejdet, og militæret, hjemmeværnet, bjergreddere, landsbyboere og helikoptere har stået for store dele af arbejdet i marken, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Arbejdet i terrænet er blevet udført tålmodigt og omhyggeligt, og politiet i Norrbotten er meget taknemmelig over for dem, der på den ene eller anden måde har hjulpet til i denne meget tragiske situation, står der videre i pressemeddelelsen.

Danske Joey forsvandt den 25. juli, hvor han efterlod sin kammerat i lejren og gik mod Allak-toppen - en tur på omkring syv kilometer, der typisk ville tage fire timer. Da han ikke var kommet tilbage fem timer senere, gik kammeraten til politiet.

Politiet har ikke fundet det mindste spor af den 19-årige dansker og har senest arbejdet ud fra en teori om, at han kan ligge under isen i en af de mange elve i området.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.