Over 300.000 er døde med corona på verdensplan

Torsdag har antallet af døde globalt set med coronavirus passeret 300.000. Det passerede 200.000 25. april.

Det globale antal af døde med coronavirus har torsdag passeret 300.000, fremgår det af en opgørelse fra universitetet Johns Hopkins University i Baltimore, USA. (Arkivfoto)

Det globale antal af døde med coronavirus har torsdag passeret 300.000, fremgår det af en opgørelse fra universitetet Johns Hopkins University i Baltimore, USA. (Arkivfoto)

WASHINGTON: Det globale antal af døde med coronavirus passerede torsdag 300.000, fremgår det af en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University.

Det globale dødstal under pandemien passerede 200.000 den 25. april.

De fleste coronadødsfald er ifølge opgørelsen sket i USA, hvor næsten 86.000 er bekræftet døde med virusset.

USA har til dato registreret over 1,4 millioner bekræftede tilfælde af smitte. Landet har en befolkning på omkring 330 millioner.

Det næsthøjeste dødstal er i Storbritannien, hvor der ifølge Johns Hopkins University er optalt 34.077 coronadødsfald. Flere britiske medier rapporterer imidlertid om et dødstal på over 40.000 i landet.

Derefter følger Italien, Spanien og Frankrig ifølge Johns Hopkins University.

Coronavirusset brød oprindeligt ud i millionbyen Wuhan i det centrale Kina i slutningen af december sidste år.

Siden da har det spredt sig hastigt til lande over hele kloden.

Kina har til dato registreret over 84.000 bekræftede tilfælde af smitte. Landet har en befolkning på 1,2 milliarder. Flere forskere har stillet spørgsmålstegn ved, om Kina har offentliggjort det fulde antal af coronadødsfald.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO bliver kampen mod coronavirusset ikke overstået lige foreløbig.

- Verden har "meget, meget langt igen", før pandemien med coronavirus er bragt under kontrol, sagde WHO's chef for akutberedskab, Mike Ryan, tidligere i denne uge.

- Selv om mange lande er begyndt at tage skridt frem mod en normalisering, er der fortsat farer og mange risici ved Covid-19 på nationalt, regionalt og globalt niveau, sagde Ryan.

Han sagde, at det nye virus måske kan blive ved med at være i permanent cirkulation til en vis grad snarere end at blive udryddet. Men han sagde, at det kan holdes under kontrol - endda uden vaccine.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden