Over 700.000 gæster på havnebesøg

Besøgstallet til The Tall Ships Races er gjort op og vækker glæde hos kommunen - for organisationen bag stævnet er det dog ikke afgørende

The Tall Ships Races stemningsbillederFoto: Laura Thomsen <i>Foto: Laura Thomsen</i>

The Tall Ships Races stemningsbillederFoto: Laura Thomsen Foto: Laura Thomsen

AALBORG:718.831 gæster kiggede forbi The Tall Ships Races i Aalborg.

Det viser en tælling, som Aalborg Kommune står bag. Beredskabscenter Aalborg har tre gange om dagen optalt antallet af personer i bestemte zoner og fratrukket en vis procentdel for at korrigere for gengangere. Det er den bedst mulige måde at gøre det på, når det ikke er muligt at lave elektronisk optælling, mener beredskabschef Jørgen Pedersen.

- Det er en metode, vi selv har udviklet og brugt flere gange før til de tidligere Tall Ships Races i Aalborg. Den har en vis usikkerhed, men jeg mener, at den giver det mest fuldstændige billede, siger beredskabschefen.

Tællingen er foretaget fra fredag eftermiddag til tirsdag eftermiddag og omfatter altså også de flere tusinde gæster, som havde taget opstilling langs Limfjorden tirsdag for at følge sejlskibenes farvel. Navnlig i Hals og Egense var der mange gæster, som ville følge skibene på vej.

Aalborg Kommunes eventchef Søren Thorst er glad for besøgstallet. Det underbygger for ham, at stævnet blev en succes.

For arrangørerne af The Tall Ships Races, Sail Training International, er besøgstallet dog ikke afgørende.

- Besøgstallet har mest en betydning for byerne. Vi prioriterer andre ting højere. For eksempel at komme til nye byer og udbrede kendskabet til The Tall Ships Races, siger Knut Western, formand for Sail Training International.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.