Over en million danskere fulgte Eurovision-finalen på tv

Sidste uges klart mest sete tv-program var finalen i Eurovision, der trak 1,1 millioner danskere til skærmen.

Israel og sangerinden Netta vandt det internationale melodigrandprix lørdag aften i Lissabon i Portugal. Foto: Francisco Leong/Ritzau Scanpix

Israel og sangerinden Netta vandt det internationale melodigrandprix lørdag aften i Lissabon i Portugal. Foto: Francisco Leong/Ritzau Scanpix

DANMARK:Mens finalisterne i det internationale melodigrandprix lørdag aften dansede og sang på scenen i Lissabon i Portugal, fulgte flere end en million seere i stuerne i Danmark med i det mangfoldige sceneshow i Portugals hovedstad.

Helt nøjagtigt blev finalen i årets udgave af Eurovision set af 1,13 millioner tv-seere på DR1. Dermed blev den timelange sangkonkurrence sidste uges mest sete tv-program i Danmark.

Det viser Kantor Gallups ugentlige seerbarometer, skriver netmediet mediawatch.dk.

Ved finaleshowet i det internationale melodigrandprix sidste år fulgte 80.000 flere seere med - dengang var der 1,21 millioner danske Eurovision-seere.

På andenpladsen over sidste uges mest fulgte tv-programmer er den anden semifinale i Eurovision. Den blev sendt på DR1 torsdag aften og fulgt af 735.000 seere.

Her optrådte blandt andre Danmarks repræsentant i konkurrencen, Jonas Flodager Rasmussen, med nummeret "Higher Ground". Danmark var også på deltagerlisten i finalen.

Den første semifinale i Eurovision, som blev sendt tirsdag, ligger helt nede på 10.-pladsen i oversigten over de mest sete udsendelser i sidste uge.

Det var Israel og sangerinden Netta med nummeret "Toy", der løb af med sejren i finalen lørdag aften.

Bookmakerne havde ellers inden showet udråbt Cypern til storfavorit, men de senere år har bookmakerne ramt ved siden af, når de har givet deres bud på, hvem der ville ende med trofæet.

Danmarks og Jonas Flodager Rasmussen endte som nummer 9 i konkurrencen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.