OVERBLIK: Her er de borgerlige partiers krav til Hjort

DF, LA og Konservative er de tre partier, der er udset til at indgå finanslovsaftale med regeringen.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har lagt op til at spænde livremmen ind det kommende år.

Men regeringens støttepartier i den borgerlige lejr har ikke desto mindre en række krav med til forhandlingerne om næste års finanslov, der nu går ind i den afgørende fase i Finansministeriet.

Læs her om de borgerlige partiers hovedkrav:

* Dansk Folkeparti

Havde i første omgang lagt sig fast på et hovedkrav om 2,4 milliarder kroner til sundhedsvæsnet. Det krav har regeringen dog i store træk imødekommet allerede inden forhandlingerne er gået i gang. Partiet satser nu på at få en såkaldt "ægte ældremilliard", der skal fordeles til kommunerne ud fra, hvor mange ældre, der bor i kommunerne.

Samtidig kæmper DF for at få permanent grænsekontrol og 2000 flere betjente med i aftalen om politiet, som lige nu også forhandles i Finansministeriet.

* Liberal Alliance

Vil generelt gerne lette skatte- og afgiftsbyrden for almindelige danskere og erhvervslivet. Derudover har partiet spillet ud med forslag om at gøre det billigere for forældre at vælge privatskoler til deres børn samt et forslag om lavere afgifter på biler.

En lavere registreringsafgift vil kostet statskassen 475 millioner kroner i 2016. På lang sigt falder tabet af provenu til 275 millioner kroner årligt, har et notat fra regeringen vist.

* Konservative

Hovedkravet er fastfrysning af grundskylden i 2016, noget der ifølge K vil koste 800 millioner kroner. Derudover vil partiet kæmpe for "en mere offensiv" klimaindsats.

I politiforhandlingerne kæmper K ligesom DF for penge til flere betjente - K mener dog, at 1500 flere betjente er nok.

De Konservative er kritiske over for regeringens planer om at skære i ulandsbistanden.

Kilder: Ritzau

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.