Overblik: Sådan kan regeringen stoppe lærerkonflikten

Her er en mulig køreplan for, hvordan regeringen og et flertal i Folketinget kan gribe ind i lærerkonflikten.

Overblik: Sådan kan regeringen stoppe lærerkonflikten

Finansminister Bjarne Corydon (S) har hidtil afvist regeringsindgreb i skolekonflikten. Men Politiken skriver natten til torsdag, at regeringen måske barsler med et indgreb torsdag.

* Hvis regeringen beslutter sig for at samle et flertal på Christiansborg for et indgreb, kan det gå meget hurtigt. Det viser erfaringerne fra to tidligere regeringsindgreb sidst i 1990'erne.

* Det kræver, at et stort flertal i Folketinget beslutter at dispensere fra de normale tidsfrister for behandling af lovforslag.

* Ifølge Folketingets forretningsorden kan formanden for Folketinget, Mogens Lykketoft (S), eller en gruppe på 17 medlemmer af Folketinget bede om at få hastebehandlet et lovforslag uden om de normale høringsfrister og udvalgsarbejde.

* Hvis tre fjerdedele af Folketinget stemmer for forslaget, kan lynbehandlingen gå i gang.

* Meget tyder på, at alle partier med undtagelse af Enhedslisten vil støtte et regeringsindgreb, hvis regeringen beslutter at gå den vej. Dermed har Enhedslisten ikke stemmer nok til at blokere for en lynbehandling af et indgreb i konflikten.

* På blot to dage kan regeringen dermed formentlig få lovforslaget vedtaget i Folketinget.

* Fra lovforslaget bliver vedtaget i Folketinget, går der så yderligere lidt tid, inden skolerne er klar. Hos Kommunernes Landsforening gætter man på, at det vil ske i løbet af få dage.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.