Overborgmester: Udligningsfiasko vil koste København dyrt

Det kommer ikke en reform af kommunal udligning i denne valgperiode. Det giver anledning til utilfredshed.

Politik 17. april 2018 12:32 - Opdateret 17. april 2018 13:35

Forhandlingerne om en ny omfordeling af pengene mellem Danmarks kommuner brød tirsdag formiddag sammen.


Det kommer ifølge overborgmester i København Frank Jensen til at koste byen et årligt tab på 550 millioner kroner, fordi en opdatering fra Danmarks Statistik over indvandreres uddannelse automatisk vil slå igennem i det eksisterende udligningssystem fra 1. januar 2019.


- Det er et meget voldsomt beløb, som svarer til prisen på omkring 1000 folkeskolelærere - eller at der skal fyres 14 lærere på hver eneste københavnske folkeskole, siger overborgmester Frank Jensen (S)


- Jeg er ærligt talt i tvivl om, om Christiansborg har forstået, at der her gennemføres en massiv nedskæring i Københavns velfærdsbudget, der får meget konkrete konsekvenser. Det er jo ikke Anders And-penge.


Den manglende reform af kommunal udligning skuffer også borgmester i Odder Kommune, Uffe Jensen (V).


- Det er jeg skuffet og ærgerlig over på hele Danmarks vegne. Vi skulle gerne sikre et Danmark i balance, hvor der er nogenlunde lige mulighed for at levere samme service uanset kommune.


- Cirka syv milliarder kroner i Danmark havner i de forkerte kommunekasser, og det går ud over to tredjedel af landets kommuner, som burde få mere, end de får aktuelt, siger Uffe Jensen.


/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...