Overfald i fængsel: Medfange sparket i hovedet

Fire mænd dømt for at overfalde en femte indsat i statsfængslet Kragskovhede ved Jerup

Jens Hukiær
Arkivfoto
Vold 27. oktober 2018 10:36

KRAGSKOVHEDE: Fire somaliske mænd i alderen fra 20 til 24 år er alle ved Retten i Hjørring blevet idømt ubetingede fængselsdomme for et overfald på en medfange, mens de alle fem afsonede domme i Statsfængslet i Kragskovhede.

De fire havde ifølge anklageskriftet ved aftenstide den 6. marts i år fundet frem til den femte mands celle, hvor de havde slået ham med adskillige knytnæveslag, og da han faldt til jorden, havde de fortsat afstraffelsen ved at sparke ham i hovedet og på kroppen, mens han lå på gulvet.

De to af mændene, der begge er 20 år, blev idømt fire måneders fængsel - den ene fik også endnu en betinget udvisning af Danmark - hans tredje betingede udvisning.

En 23-årig mand blev idømt fem måneders fængsel og fik ligeledes sin tredje betingede udvisning af Danmark.

Den sidste - en 24-årig mand - udeblev fra retten og fik derfor en udeblivelsesdom på tre måneders ubetinget fængsel.

- De nægtede alle fire sig skyldige, og det, der var lidt specielt ved sagen, var, at den overfaldne mand i retten faktisk afviste, at det var de fire, der havde overfaldet ham. Men retten tilsidesatte den overfaldne mands forklaring, da han tidligere have forklaret noget andet til politiet. Til politiet havde han nemlig sagt, at det var fire mænd, der overfaldt ham, mens han i retten forklarede, at det var en femte og ingen af de fire tiltalte, der havde været med til overfaldet, oplyser Kim Kristensen, anklager ved Nordjyllands Politi.

Både den 23-årige og de to 20-årige var tidligere straffet for vold og anden personfarlig kriminalitet, mens den 24-årige ikke var tidligere straffet. Derfor blev den fjerdes dom lidt mildere end de øvrige dømtes.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...