Overfald på Papes kæreste: Ishockeyfan er fængslet

Justitsministerens forlovede blev natten til torsdag udsat for et overfald. En slovak er fængslet i sagen.

Den 34-årige ishockeyfan fra Slovakiet, der torsdag blev sigtet for vold og hadforbrydelse mod justitsminister Søren Pape Poulsens (K) mandlige forlovede, er blevet fængslet efter en bestemmelse i udlændingeloven.

En dommer i Københavns Byret fandt, at der er en begrundet mistanke om, at manden begik vold mod Josue Vasquez. Desuden er der en begrundet mistanke om, at han overtrådte en paragraf i straffeloven om såkaldte hadforbrydelser, der drejer sig om at true, håne eller nedværdige personer på grund af seksuel orientering, hudfarve, religion med videre.

Få timer efter, at manden var blevet anholdt og sigtet, konstaterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på sin Twitter-profil, at Josue Vasquez var offer for en hadforbrydelse.

- Rystet over, at Søren Papes samlever Josue Medina Vazquez er blevet udsat for en hadforbrydelse, skrev Lars Løkke Rasmussen ud til sine lidt over 150.000 følgere.

- Man skal frit kunne leve sit liv, som man ønsker. Det burde være en selvfølge i 2018. Tanker til Søren og Josue, tilføjede statsministeren.

Episoden, han er mistænkt for, fandt sted natten til torsdag omkring klokken 03.30 ud for LA Bar på Gammel Mønt i det centrale København.

Her skal den 34-årige slovak ifølge sigtelsen have slået Josue Vasquez med knyttet hånd i ansigtet og sagt "I don't like homoes".

Da manden torsdag blev stillet for en dommer, nægtede han sig skyldig.

Ikke desto mindre blev han varetægtsfængslet frem til 30. maj.

Inden da havde han forklaret, at han kom til Danmark i mandags med nogle venner for at se VM i ishockey.

Torsdag aften havde han været i byen i København. Han var fuld, og på et tidspunkt kom han op at skændes med en person.

Den sigtede husker efter eget udsagn ikke så meget, men han afviser at have slået med knyttet næve. Muligvis slog han på en anden måde.

Desuden hævder han, at Josue Vasquez gav igen - at han slog den sigtede i ansigtet. Den 34-årige afviser at have noget imod homoseksuelle.

Derfor nægter han også at have sagt, sådan som politiet nu påstår.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.