Overfladevand i søer

Økonomiudvalg siger ja til overfladevand i Hedelundssøerne

Foto : Henrik Louis <i>© Henrik Louis Simonsen</i>

Foto : Henrik Louis © Henrik Louis Simonsen

BRØNDERSLEV:Økonomiudvalget vil godt være med til at lede overfladevand ned i Hedelundssøerne. Det besluttede de onsdag.

- Det sagde vi ja til. Men det er vigtigt at sige, at det selvfølgelig skal være rent vand. Afløbet må ikke være forurenet eller overbelastet, understreger borgmester Lene Hansen (S).

Hun forklarer, at det er et forsøg på at kunne klare både skybrud og monsterregn.

- Det kræver nogle nye løsninger, fordi vi undertiden får så store vandmængder på veje og fortov, at det simpelt hen ikke kan opsuges i vores normale kloaksystem. Der har vi nogle gange brug for at have nogle områder, hvor man kan opbevare vandet, forklarer hun.

Når vandet kommer hen i Hedelundssøerne, kan man forsinke hele processen med at få vandet væk og dermed måske undgå oversvømmelser.

Der er foretaget en screening af, hvad det vil betyde for miljøet, hvis man bruger Hedelundssøerne til overfladevand. Den viser, at det ikke forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet, og at der derfor ikke skal laves en miljøvurdering.

Planerne har været i høring og er blevet sendt til Naturstyrelsen. Der er ikke kommet nogle bemærkninger.

- Vi skulle jo nødig gå hen og ødelægge vores park, men der vurderer fagenheden, at det godt kan lade sig gøre. Samtidig vil man reetablere afløbet til Kornumgårdsgrøften og genskabe afløbets øvre forløb, siger Lene Hansen.

Med beslutningen følger økonomiudvalget miljø- og teknikudvalgets indstilling, hvor de godkender planerne med bemærkning om, at det skal sikres, at Hedelundssøerne og afløbet herfra ikke forurenes eller overbelastes.

Da byrådet i december sendte sagen i høring, var der bekymrede røster, og det blev påpeget, at der om vinteren kan være salt og olie i overfladevandet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.