Biler

Overflødighedshornet

Enhver biludstilling med respekt for sig selv byder på overdådige biler

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lamborghini Superleggera har tabt i vægt og 10 ekstra hestekræfter er nok til at skyde sportsvognen af sted mod 100 km/t på under fire sekunder.

I området omkring den elegante “Rue du Rhone” og i “Rues de la Confederation” ligger de eksklusive forretninger i Geneve. Her kommer forretningsfolk og velhavere. De kommer også på biludstillingen, hvor fabrikanterne af luksuskøretøjer nærmest står i kø for at fremvise deres nyeste kreationer. Nogle af bilerne kommer godt aldrig i produktion, men skal blot vise ingeniørernes og designernes formåen. Et godt eksempel på denne blærerøvseffekt er den nye Lamborghini. Man har simpelthen barberet en del af bilens vægt af, udstyret den med flere hestekræfter, og dermed har man modellen Superleggera. De 10 ekstra hestekræfter er nok til at sende raketten fra 0-100 km/t på under fire sekunder. Så er der mere komfort over den nye Maserati GT. Den Pininfarina-tegnede vogn udstyres med 4,2 liter V8-motor og 405 hk. At den nye coupé kan rumme fire mennesker er ikke til at se på designet. Hjulkasserne er markante og læg mærke til fælgene, som ligner Maseratis logo til forveksling. Overlegen englænder Er Maserati ikke eksotisk nok, er der en nyhed fra Bentley, der nok kan få de andre trafikanter til at spærre øjnene op. Bentley Brooklands coupé får nemlig den hidtil kraftigste V8-motor, der nogensinde er installeret i en Bentley. Den har 530 hk og er på 6,7 liter, har dobbelt turbo og et drejningsmoment som på en lastbil. Bilen er, naturligt nok, forbeholdt de få. Bogstaveligt talt - for der ruller ialt kun godt 500 biler ud fra samlebåndet. Men der er også personer, som er udsat for trusler på liv og død, og dem har Mercedes en nyhed til. Det er en speciel luksus-limousine, som er panserbeskyttet og dermed velegnet til brug for diverse regeringsspidser, forretningsfolk helt i top og andre kendte personer, der skal beskyttes ekstraordinært. Man tager en Mercedes-Benz S 600, sender den i hænderne på ingeniørerne og så opstår der en Mercedes Pullmann - med endnu længere akselafstand. Og modellen er ikke blot en beskyttet limousine, den er tillige et kørende komplet kontor med alt hvad dertil hører. Motoren er en 12- cylindret Biturbo-motor, der yder 517 hk. De første eksemplarer at denne “stats-limousine” vil blive leveret i slutningen af 2008. Til priser på halvanden million kroner og opefter har Jaguar premiere på en faceliftet XJ. Fronten har fået et mere sportsligt udtryk med ny kofanger med tre luftindtag. Der er et nyt Jaguar-emblem og modificeret grill med trådnet. Der er også et sportsligt snit med sideskørter og bagtil en diskret spoilerkant. Også milliardærernes foretrukne bil, Maybach, bliver lanceret i ny form. Sidst på efteråret kommer der en ny model med navnet 62 S. Den kommer til at indeholde en V12-motor med 604 hestekræfter og kan rykke fra 0-60 km/t på 5,2 sekunder.