Danmark

Overfodrer du p-automaten?

Mange danskere putter hellere lidt for meget i, end de risikerer en bøde

I fremtiden behøver vi ikke P-automater. Betalingen kommer til at foregå automatisk eller via mobilen. Arkivfoto: Scanpix

I fremtiden behøver vi ikke P-automater. Betalingen kommer til at foregå automatisk eller via mobilen. Arkivfoto: Scanpix

DANMARK:Knap hver anden dansker svarer i en ny analyse fra EasyPark, der er en mobilbetalingstjeneste for parkering, at de indimellem eller ofte har tendens til at komme for mange penge i P-automaten, når de betaler for parkering.

Det er især kvinderne, der vil være på den sikre side, når de betaler for parkering. Her svarer 47 procent, at de oftest kommer for mange penge i automaten, mens det samme gælder for 41 procent af de adspurgte mænd.

- Det er ikke unormalt, at folk betaler 20-30 procent for meget, når de parkerer via P-automater - for at være på den sikre side.

De færreste har lyst til at stresse igennem eller afbryde deres gøremål, så derfor køber man sig ekstra parkeringstid, som P-automaten ikke giver fortrydelsesret på, forklarer Lasse Barsholm, landechef for mobilbetalingstjenesten for parkering, EasyPark, i en pressemeddelelse.

Lasse Barsholm mener, at det hele ændrer sig i fremtiden, og at vi ikke behøver at afbryde sjove sammenkomster, fordi parkeringen er ved at løbe ud.

- Med digitaliseringen af hele parkeringsområdet og vores betalingsformer ikke mindst bliver adgangen til at starte, stoppe og forlænge parkeringen meget mere fleksibel for den enkelte dansker. Når man f.eks. bruger sin mobiltelefon til at betale for og fjernstyre sin parkering, har man mulighed for at starte, stoppe og forlænge parkeringen, som man ønsker, og man betaler kun for den tid, man parkerer, forklarer Lasse Barsholm.

Han mener, at vi i fremtiden vil se mange flere biler, hvor de intelligente parkeringsløsninger er integreret direkte i bilens styresystem, som man f.eks. kender det fra DriveNow-bilerne, og hvor parkeringen starter og stopper automatisk, når man henholdsvis parkerer og kører væk i bilen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.