Overgravet fjernvarmerør bremser togdrift i Østjylland

Brud på et fjernvarmerør på en vejbro har fyldt togskinner med vand og sand. Problem ventes løst fredag.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Togskinner Vand og sand på skinnerne gør det svært for togene at køre. Et brud på et fjernvarmerør over en vejbro i Vejle har derfor ført til, at togdriften er indstillet mellem Fredericia Station og Aarhus Station indtil fredag middag. (Genrefoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

VEJLE:Hvis man skal med tog mellem Aarhus og Fredericia inden fredag middag, er der grund til at væbne sig med ekstra tålmodighed.

Et overgravet fjernvarmerør på en vejbro ved Vejle Station gør det umuligt for togene at passere.

- Der er rigtig stort tryk i fjernvarmerøret, og det har forårsaget, at der er kommet rigtig meget vand og sand i sporet. Det har gjort, at man ikke kan køre tog, fordi der er en risiko for, at sporet er undermineret.

- Der bliver pumpet vand ud, men vi kan allerede nu konstatere, at det er et længerevarende arbejde, oplyser Banedanmark.

Først forventede Banedanmark, at sporproblemet ville være løst inden klokken 13 torsdag, men det udfordrende sted for bruddet har forlænget processen.

Først fredag klokken 12 ventes togene igen at kunne køre mellem de to stationer. Indtil da kører der togbusser.

Bliver ens rejsetid forlænget med mere end 30 minutter, gør DSB opmærksom på, at der er en rejsetidsgaranti. Det betyder, at man kan få en del af beløbet for rejsen refunderet.

Banedanmark planlægger fredag formiddag at melde ud, om det er muligt at få repareret rørene inden middag.

/ritzau/