Overlæge: Stop arbejdet på eternitgrund

Asbestforurenet jord i Aalborg skal forsegles, før arbejde skal fortsætte, mener tidligere leder af Arbejdsmedicinsk Klinik

Den asbestforurenede jord på eternitgrunden skal forsegles, før arbejdet skal fortsætte, mener overlæge. Foto: Lars Pauli

Den asbestforurenede jord på eternitgrunden skal forsegles, før arbejdet skal fortsætte, mener overlæge. Foto: Lars Pauli

AALBORG:Arbejdet på den gamle eternitgrund i Aalborg bør stoppes, til den asbestforurenede jord er forsvarligt forseglet.

Så klar er meldingen fra den tidligere leder af Arbejdsmedicinsk Klinik i Aalborg, overlæge Jens Peter Johansen.

- Jeg mener, man skal være sikker på, at der ikke forekommer asbestfibre i det støv man hvirvler op i forbindelse med byggearbejde og renoveringer. Det er meget vigtigt, at dem der arbejder og bor der ikke udsættes for asbestfibre, siger han til P4 Nordjylland.

Forurening skal tages alvorligt

Jens Peter Johansen understreger, at selv om risikoen for at blive syg af asbestforureningen er meget lille, så skal det stadig tages alvorligt.

- Bare det, at man har været udsat for asbestfibre udgør en risiko, og derfor er det vigtigt, at man minimerer forekomsten af asbest i luften, siger han.

Jens Peter Johansens melding kommer efter der blev fundet asbest i støvprøver i og omkring eternitgrunden. Og onsdag fik bygherren på grunden et strakspåbud af Arbejdstilsynet, fordi der er spredt potentielt asbestforurenet støv i området.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.