Overlegen premieresejr til FC Nordsjælland

4-0 sejr over Horsens i sæsonpremieren

Der var masser af grund til jubel for FC Nordsjælland. Her er det Andreas Laudrup efter målet til 2-0. Foto: Scanpix

Der var masser af grund til jubel for FC Nordsjælland. Her er det Andreas Laudrup efter målet til 2-0. Foto: Scanpix

HORSENS:FC Nordsjælland startede den ny superligasæson, som de sluttede den foregående, da titelforsvaret mandag aften blev indledt med en særdeles sikker 4-0 sejr på udebane mod Horsens.

Kasper Lorentzen, Andreas Laudrup, Nicolai Stokholm og Christian Gytkjær stod for målene.
Bortset fra en tidlig skade til Morten Nordstrand, var det en aften hvor det meste gik som planlagt for mestrene, men Horsens gjorde det heller ikke let for sig selv, da holdet måtte spille mere end en time i undertal, efter Martin Spelmann blev udvist efter 27 minutters spil.
Dommer Henning Jensen hev det røde kort op af lommen, da Spelmann kom for sent til en dyb stikning og nedlagde FCN-keeper Jesper Hansen.
Og da Spelmann få minutter tidligere havde fået gult for en tilsvarende hård tackling, så var udvisningen en logisk konklusion.
Pasningsstærke FC Nordsjælland er vel noget nær Superligaens værste hold at være i undertal mod, og da Horsens allerede var bagud 0-1, da Spelmann så rødt, så viste det sig at være en umulig mission for østjyderne at komme tilbage i opgøret.
Føringsmålet kom efter blot syv minutter og var klassisk FCN. Et par hurtige afleveringer omkring midten og så en dyb bold til Morten Nordstrand, der uselvisk spillede bolden videre til Kasper Lorentzen, der blank foran mål let bragte mestrene i front.
I minutterne lige efter scoringen havde Horsens et par store muligheder til Morten Rasmussen og Lasse Kryger, men begge gange reddede Jesper Hansen fremragende.
Og tættere på point kom Horsens ikke, for kun fire minutter efter Martin Spelmanns udvisning bragte indskiftede Andreas Laudrup FCN på 2-0, og så var enhver spænding om udfaldet i realiteten forbi.
I anden halvleg behøvede FC Nordsjælland blot spille på cruise control. Syv minutter før tid gjorde Nicolai Stokholm det til 3-0, da han satte indersiden på et indlæg, og i de døende minutter cementerede Christian Gytkjær sejren.
4-0 og en perfekt start for FCN, der næste weekend spiller ude mod FC Midtjylland. Horsens skal søge at revanchere sig ude mod Silkeborg.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.