Danmark

Overmedicinering i hovedstaden kulegraves

Medicinforbruget på flere afdelinger skal afdækkes efter anklager om, at patienter blev bedøvet med medicin.

Overmedicinering i hovedstaden kulegraves

Medicinforbruget på alle psykiatriske afdelinger i Region Hovedstaden skal nu undersøges for at finde ud af, om det er et generelt problem, at psykisk syge patienter bliver bedøvet med for høje doser antipsykotisk og beroligende medicin.

Baggrunden er, at patienter på Psykiatrisk Center Glostrup er blevet behandlet med alt for store doser af antipsykotisk og beroligende medicin, skriver Politiken.

- Tingene vil blive undersøgt til bunds, siger Katja Kayser, der er koncerndirektør i Region Hovedstaden med ansvar for regionens psykiatriske afdelinger, til Politiken.

Undersøgelsen, som hun venter færdig i løbet af en uges tid, skal belyse, "om der er problemer med overmedicinering på de psykiatriske afdelinger, og hvilken medicin, der er tale om", siger hun til Politiken.

Afdelingen i Glostrup bliver blandt andet beskyldt for overmedicinering af lægemidlet Midazolam, der bruges til at berolige opkørte patienter, så bæltefiksering kan undgås.

Det fremgår af et notat fra direktionen i Region Hovedstadens Psykiatri, at det ikke kun er i Glostrup, at det beroligende middel anvendes på denne måde.

Direktionen konstaterer, at erfaringerne i Glostrup har været positive, og "det er derfor besluttet, at anvendelsen af Midazolam skal udbredes, så den samme behandling finder sted i hele psykiatrien".

- Behandlingen foregår allerede i dag på flere centre, skriver psykiatriledelsen ifølge Politiken.

Ifølge DR Nyheder blev ledelsen på Psykiatrisk Center Glostrup allerede i 2009 gjort opmærksom på, at psykisk syge patienter blev medicineret med alt for høje doser medicin.

Alligevel har ledelsen først for nylig indskærpet, at doserne skal overholdes.

/ritzau/