Overraskelse til børnene

Arvid og Alberte kører landet tyndt i Sundhedsugerne og skaber glæde på flere skoler hver dag. De har blandt andet været på besøg i en skole i Svendborg.

Arvid og Alberte kører landet tyndt i Sundhedsugerne og skaber glæde på flere skoler hver dag. De har blandt andet været på besøg i en skole i Svendborg.

Overraskelsen var stor, da børnene i 0. til 2. klasse på Vejgaard Østre Skole og Aalborg Friskole tirsdag blev overrasket med en rigtig dejlig oplevelse, der vakte en masse gode grin.

Klokken henholdsvis 9.00 og 10.30 overraskede Aktiv Året Rundts to maskotter, Arvid og Alberte, nemlig børnene med en danseevent, hvor eleverne selv skulle på gulvet og danse til Sundhedsugernes temasang "Brug Bolden" sammen med de to skønne maskotter.

Sundhedsugerne løber i ugerne 39, 40 og 41 og er hovedeventen i Danmarks største sundhedsprojekt for skoleelever, Aktiv Året Rundt.

Projektets mål er, at børnene opnår sundere vaner og oplever, at det kan være sjovt at være sund.

I årets projekt får hver elev en bold, som skal sættes i spil på alle mulige måder, så kroppen får masser af bevægelse på en sjov måde. Lærerne i de tilmeldte klasser får hæftet "Brug bolden hele skoledagen", som giver bud på hvilke aktiviteter, man kan lave sammen med børnene i skolen for at nå kravet om de daglige 45 minutters bevægelse. Der er inspiration til både pauser og timer.

- Vores mål er ikke kun, at eleverne får sundere vaner - det skal ske samtidig med, at børnene synes, at det er sjovt. Det er det, der giver den vedvarende effekt, siger projektleder og lektor ved Center for Sundhedsfremme Anders Flaskager, som er begejstret for den enorme tilslutning.

I år deltager hele 375.900 børn fra hele landet i Aktiv Året Rundt. Det svarer til to tredjedele af alle Danmarks skolebørn. Projektet har rødder i UC SYDs nationale videncenter KOSMOS (KOst, MOtion og Sundhed) og er støttet af Nordea-Fonden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst